Objavljena nova sezona Beogradske filharmonije

, AKTUELNO

Objavljena je nova sezona Beogradske filharmonije 18/19 pod nazivom “Bitije ljudsko” koju čine 25 koncerata podeljenih u pet ciklusa: MrakobesIzviiskraAšikovanjeUzvišenijeMudroslovlje.

Najveće novine u sezoni su nastupi sa horom Obilić AKUD Branko Krsmanović nakon nekoliko godina pauze, i koncertna izvođenja opera koje šef-dirigent Gabrijel Felc posebno izdvaja: „Mračni i sagama isprepletani Dvorac Plavobradog Bele Bartoka je kao dobar krimić: kad jednom počne, ne možete se odvojiti od njega. Ovo delo ćemo koncertno izvesti, isto kao i prvi čin opere Valkire Riharda Vagnera, u kojoj jedan čovek, ranjen i u bekstvu od neprijatelјa, upoznaje svoju sestru i zavoli je. Mogu da Vam obećam da će to biti izuzetne večeri našeg čudesnog orkestra sa internacionalnom pevačkom elitom, koja će zbog toga rado doći u Beograd“, rekao je šef-dirigent.

Publiku će obradovati lista svetski poznatih solista kao što su pijanista Nikolaj Luganski, klarinetista Andreas Otenzamer, violinistkinja Alina Pogostkina, violončelista Kristijan Poltera, harmonikašica Ksenija Sidorova, kao i dobro poznati dirigenti Mihail Jurovski, Danijel Rajskin, Aleksandar Vedernikov, Hauard Grifits.

Na filharmonijskoj biletarnici počela je prodaja kompleta za dosadašnje pretplatnike, a svi oni koji to žele da postanu, od 23. aprila imaće tu mogućnost kada se kompleti mogu kupiti i online. Prodaja po ciklusima počinje od 7. maja. Celokupna sezona 18/19 može se pogledati OVDE.