Pogodite koliko košta najskuplji model na Sajmu automobila!

, AKTUELNO

U četvrtak su u devet hala Beogradskoj sajma počeli šesti BG CAR SHOW i 12. Međunarodni sajam motocikala Motopassion.

Najveće zvezde su Lamborghini Huracan GT3 koji vozi naš automobilski as Miloš Pavlović, te Ferrari GTC4Lusso, jedini model iz Maranela koji ima prostor za četiri osobe u kabini.

Radi se o jednom od samo oko 70 proizvedenih primeraka ove verzije. Pokreće ga 5,2-litarski V10 atmosferski motor sa oko 610 konjskih snaga (u zavisnosti od konfiguracije) i maksimalnim obrtnim momentom od 600 Nm.

Uparen je sa 6-stepenim sekvencijalnim menjačem. Automobil je razvijen u saradnji Lamborghinija i kompanije Dallara, a kuriozitet je da se naš automobilski as Miloš Pavlović nalazio u grupi test-vozača u toku razvoja.

Cena jednog primerka iznosi 397.000 evra, a kako bi se automobil doveo u stanje da izađe na stazu – još oko 300.000. 

Na najznačajnijem godišnjem događaj u sektoru auto i moto industrije u regionu ali i jugoistočnoj Evropi nastupiće 306 izlagača iz dvadesetak zemalja, predstaviće 34 automobilska brenda sa 41 premijerom ili sasvim novim modelom automobila, koje je vodeća svetska produkcija lansirala u proteklih godinu dana.

Motopassion će ugostiti 73 izlagača, koji će predstaviti 36 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila i bicikala, sa čak 41 novitetom. Očekivani broj posetilaca je oko 120.000.

Ovogodišnji sajmovi automobila i motocikala održavaju se u znaku izuzetnog jubileja – 80. godišnjice Prvog međunarodnog salona automobila, održanog marta 1938. godine.

Beogradski sajam automobila ima privilegiju da se održava neposredno posle elitnog Ženevskog salona automobila, što mu daje posebnu draž ali i odgovornost u vezi sa “nasleđivanjem” vrhunskih ekskluziviteta. Zbog toga, uz najavu velikog broja automobilskih brendova, već tradicionalno, pa i ovog puta, najveću pažnju privlače iznenađenja u premium segment.

Premium brendove će sa svojom aktuelnom ponudom, specijalno za ovu priliku u hali 3, predvoditi Mercedes, BMW, Audi i Britiš Motors (Land Rover i Jaguar).

Najavljene su premijere 41 modela raznih proizvođača. Mercedes-Benz će premijerno predstaviti modele X-Classe; Audi modele A7 i A8; BMW X2 i X3; Citroen modele C4 Cactus, C3 Aircross i C-Elysee; Ford Fiestu i EcoSport; Volvo XC40 i XC60; Volkswagen T-Roc, Arteon i Polo, te novi Touran; Toyota Yaris i Land Cruiser; Škoda model Karoq; Alfa Romeo Stelvio QV; Dacia Duster; Subaru XV; Honda Civic Type R; Hyundai i30 N i Konu; Infiniti Q50; Jaguar E-Pace; JEEP Wrangler; KIA Stinger i Stonic; Land Rover Range Rover Velar i Range Rover Sport; Mazda CX-5; Mitsubishi Eclipse Cross; Lada modele Vesta SW i Vesta SW Cross; Opel Insignia Countri Tourer i Grandland X; Peugeot model 5008; Seat model Arona, SSangyong Rexton i Tivoli XLV.

Uz već tradicionalno prisutne svetske motociklističke gromade kao što su BMW, Harley Davidson, Honda, Yamaha, Suzuki, SYM, Ducati, Kawasaki, KYMCO ili marke iz PIAGGIO grupe po prvi put će nastupiti Indijanmotorsajkl i E-skuteri.

Motopassion donosi takođe čak 41 premijeru ili novitet u kategorijama motocikala, skutera, kvadova i bicikala.

Između ostalog, legendarni Harley-Davidson predstavlja model Softail Fat Boy 114; Ducati predstavlja modele Panigale V4 S, Scarambler 1100/1100 Sport, Multistrada 1260 S/Pikes Peak i Monster 821; Yamaha TMAX DX, MT-09 Tracer GT, MT-07 i X-MAX400/X-MAX 300; Kawasaki Z900RS i Z1000SX; Suzuki GSX-R 1000 R ABS-L8…

Beogradski sajam će i ove godine posvetiti punu pažnju pripadnicama lepšeg pola. Zajedno sa medijskom kućom Exto Medija biće sprovedena akcija pod nazivom “Žena za volanom” kao pogled na auto-industriju iz ženskog ugla, šta žene sve zanima, kakve automobile vole. Žene će svakodnevno imati priliku da iz ambijenta sajamskih hala kažu šta misle o ovoj tipično muškoj temi.

Nacionalna vozačka akademija NAVAK će između hala 2 i 3 svakodnevno demonstrirati uticaj korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje na bezbednost u saobraćaju i testirati nove tehnologije – vožnju na hibridni i električni pogon.

Poseban sajamski poklon vernim posetiocima je Family Day, 27. marta, kada će biti omogućena porodična poseta sajmovima automobila i motocikala po privilegovanoj ceni ulaznice za celu porodicu.

Radno vreme sajmova biće od 10 do 20 časova. Pojedinačna ulaznica koštaće 300 dinara, grupna 200, grupna za đake i studente 150. Ulaznica za “Porodični dan” 27. marta (roditelji sa decom do 16 godina) 500 dinara. Parking se plaća 100 dinara po započetom satu.

 

Izvor: b92.net