Intervju sa Iljom Malakovim | Imao sam tremu pred Putinom dok smo gledali “Legendu o Kolovratu”

, AKTUELNO

Ilja Malakov je rođen 2. oktobra 1990. godine u Rzanju, gde je studirao Fakultet inostranih jezika odsek informatika i engleski jezik. Nije planirao da se bavi glumom. “Legenda o Kolovratu” mu je prva uloga na velikim ekranima, a izabran je između mnogobrojnih glumaca. Imali smo priliku da Ilju upoznamo na beogradskoj premijeri filma u Cineplexx-u i razgovaramo o tome da li se poistovećuje sa junakom koga igra i u kojim narednim filmskim ostvarenjima ga možemo gledati.

YN: Koja scena ti je bila najveći izazov tokom snimanja? A omiljena?

– Za mene je najteža scena bila sa knezom Jurijem, kada me on nagovara da idem kod Mongola. On je veliki glumac, a to je bio sam početak snimanja, te sam bio prestravljen, nisam znao šta treba da radim i kako ću da odglumim.

Moja omiljena scena je ona sa Ladom, gde smo u šumi i ona me budi i pokušava da me prevari da mi je žena. Začuđujuće lako smo snimili tu scenu.

YN: I glavni junak i Vi ste ste igrom slučaja rođeni u Rzajanju. Sem toga, posedujete li još neke sličnosti?

– Mislim da i on i ja umemo da povedemo ljude za sobom. Moj junak ih je poveo u smrt, a obojica smo u suštini tajni lideri. Kad treba da povedem, onda povedem, a inače se držim po strani.

YN: Kako si se osećao dok si sa predsednikom Putinom i ostalom glumačkom ekipa gledao film u bioskoskoj sali u Kremlju?

– Jako sam se uplašio i imao sam tremu, ali sam se pretvarao da mi nije ništa i da je sve u redu.

U toku intervjua

YN: Srbi vaš narod oslovljava sa „braća Rusi“. Da li očekuješ da će reakcije naše publike biti slične kao i u Rusiji?

– Mislim da će ovaj film sa većom toplinom biti primljen u Srbiji, zato što kod nas ljudi više vole da kritikuju nego da hvale. Čini mi se da ste vi gostoljubiviji narod. Zapravo, mišljenja sam da kada bi neki srpski film došao u Rusiju, da bi bio bolje prihvaćen nego neki ruski film.

ZANIMLJIVOST: Ceo film je sniman u studiju!

YN: Načuli smo da su te devojke u Novom Sadu doslovno jurile na premijeri, da li slično očekuješ i od Beograđanki?

-(Smeh) Umem brzo da trčim, srećom!

YN: Nakon Državnog Univerziteta, otišao si u Moksvu. Šta te sve vezuje za taj grad i šta bi nam preporučio da posetimo?

– Pre svega, za Moskvu me vezuje moj posao. Preporučio bih vam da dođete i pogledate predstave u pozorištu „Sergej Bezrukov“, u kom inače radim i glumim. U tomu pozorištu ujedno ima i dosta predstava u kojima igraju moji prijatelji. Sve ostalo što bih vam nabrojao, već svi znaju – Crveni trg, Kremlj…

Ekipa portala Youth NOW sa Iljom

YN: Koja su naredna filmska ostvarenja u kojima će naša publika imati prilike da te gleda?

– Nisam siguran da li ću sa tim filmom doći u Srbiju, kao što sam sa „Legendom o Kolovratu“, ali letos smo snimili film „Lili“. To je jedna romantična priča o ljubavi traktoriste i devojke koja je gimnastičarka i zove se Lili. Inače, devojka koja glumi Lili je član veoma popularne muzičke grupe u Evropi, „Little Big“. Siguran sam da će vaša publika film svakako pogledati na internetu ukoliko film ne bude došao u bioskope.

Pripremila: Marija Tomić

Fotografije: Marko Tajdić