Ninin kutak | Za: Severni pol

, AKTUELNO

Dragi Deda Mraze,

Želim da ti kažem da sam i ove, kao i svake prethodne godine, bila dobra, ali želim i da ti kažem da mi ništa ne treba. Imam sve, pa da znaš.

Hvala ti što si mi do sada ispunio svaku želju.

Hvala ti što si mi doneo mačku Lolu prošle godine. Usrećio si mene, a i nju. Sada bi sigurno lutala ulicama Beograda sama.

Deda Mraze, molim te pomozi i ostalim napuštenim kucama i macama. Zaplakala bih svaki put kad ih vidim same i uplašene, gladne i promrzle. Molim te, nađi im dom, kao što si i mojoj Loli. Ja ću se pobrinuti za ptičice i hraniću ih. Ne brini za njih. Kad budem šetala pokraj reke, pozdraviću labudove u tvoje ime i nahraniću i njih. I reći ću Loli da više ne juri miševe i da ih ne prepada tako.

Takođe, hvala ti na mojoj porodici.

Znam da neka deca nemaju mamu i tatu. Ja ne znam šta bih da sam na njihovom mestu. Bila bih tužna i usamljena, sigurno.

Deda Mraze, molim te, pomozi toj deci, pokloni im ono što žele. Pokloni im ljubav, brižnost i ruke koje će se brinuti o njima. Možeš im dati i slatkiše i igračke ako ne uspeš ono prethodno, znaš već da svako dete to voli.

Ne znam za tebe Deda Mraze, ali ja sam primetila da je mnogo odraslih tužno i da se ne smeju dovoljno. Ne znam zašto je to tako. Ovde ću ti i ja pomoći. Crtaću čestitke sa mojom Lolom i ubacivati ih u sandučiće. Moja mama im se uvek obraduje, nadam se da će tako biti i sa ostalima. Bilo bi lepo da se svi smejemo. Ti se pobrini da oni dobiju ono što su poželeli.

Deda Mraze, malo sam se prehladila, ali ne brini, mama će mi pomoći da ozdravim. Čula sam da postoje i neke gore bolesti, neke koje su baš teške. Ne znam šta tačno to znači, ali pomozi ako možeš i onim ljudima koji su tako bolesni. Možda samo nemaju nekog da im skuva toplu supu, pa da od nje ozdrave. Ne znam. Ali eto, nije loša ideja za poklon njima. Topla supa, ali ona što je moja mama sprema.

E, sad, htela sam ja tebe da pitam, da li tebi treba nešto? Imaš li neku želju? Sigurna sam da si bio dobar, pa želim ja tebi nešto da poklonim. Znam da voliš kolačiće i mleko, ali sam to svakako mislila da ti napravim za Novu godinu. Da li ti, možda, treba neka nova kapa ili odelo? Jesu li ti sanke udobne? Irvasi dobri? Kakav je Rudolf, da li te sluša? Da li treba njemu nešto?

Eee, a možda ti trebaju čarape? Ili naočare, verujem da ti je porasla dioptrija od pisanja tolikih čestitki. Možda treba nešto tvojim pomoćnicima. Neka krema za ruke, na primer. Znam da dosta rade, pa zato pitam.

Ne znam, Deda Mraze, ponestaje mi ideja. Ti razmisli, pa mi javi šta bi voleo da dobiješ od mene. Dosta si ti meni poklanjao, želim da ti se odužim.

Ljubi te i voli tvoja Nina <3