Konferencija Future is Now: Kako biti uspešan preduzetnik u Srbiji?

, AKTUELNO

Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, u toku je druga po redu konferencija na temu preduzetništva i digitalne transformacije.

Na Future is Now događaju glavne teme su moderne metode marketinga i zapošljavanja, o tome kako pokrenuti svoj biznis, kako funkcionišu najsavremenije kompanije i još mnogo toga.

Govornici su predstavnici top menadžmenta najvećih kompanija u Srbiji.

U organizaciji EKOF Media Group, na drugom panelu pod nazivom: Veštine uspešnog preduzetnika – Put do uspeha u Srbiji govorili su:

– Ivan Gligorijević, mBrainTrain, CEO and Co-Founder

– Alan. Ž. Albulj, Extreme, Osnivač i direktor

– Anja Ivana Milić, Arhi.pro, Vlasnik i Generalni direktor

– Sara Stefanović, Rukovodilac službe HR-a WinWin

– Jelena Đurović, Segment Menadžer u Marketing direkciji Societe Generale

– Nevena Čolić Mohora, Managing Director MITECO

– Moderator je Mila Dimitrijević, Head of brand, marketing & communications, EY

Koliko je u Srbiji teško pratiti svetske trendove?

Nevena Čolić Mohora: “Ne treba pratiti trendove nekih zemalja koje postojeća infrastruktura u Srbiji ne može da isprati. Treba dobro razmisliti na koga se ugledati i na koji način.”

Kako izgleda biti uspešan dizajner u Srbiji?

Anja Ivana Milić: “Dobar put uspeha je da pratite dobre internacionalne kompanije koje imaju priznate standarde u svetu. Dobar put uspeha je i da prihvatite prilike na koje naiđete, da se ne uplašite i da verujete u čuda. Imajte u vidu da je samo 1% talenat, ostalih 99% uspeha je da budete dobri u onome što radite.”

Koliko je važna ideja za pokretanje bilo kog biznisa?

Nevena Čolić Mohora: ” Ideja je početna tačka vodilja. Ideja bez realizacije je samo ideja. Od ideje do realizacije pre svega je važno planiranje. Svaki posao koji uzmemo u ruke je jedan mali projekat sa finansijama, planiranjem, implementacijom, izgradnjom tima. Ako nemate tim koji zna šta radi ostajete bez rezultata.”

Future is Now predstavlja godišnji dogadjaj čija je osnovna misija podsticanje inovativnosti, proaktivnosti i preduzetništva mladih kroz njihovo informisanje o aktuelnim tehnologijama  i metodama u modernom okruženju najvećih kompanija u zemlji i regionu.

 

Marković Milica