Brzo i lako oslobođanje menstrualnih bolova pomoću par trikova

, AKTUELNO

Širom zemlje mnoge devojke se bore sa problemom zvan menstrualni bolovi. Postoje momenti kada lekovi ne pomažu, kada sa manje doze lekova povećamo i onda to ne pomaže. Silno prežderavanje slatkišima nije od koristi, ali postoji par trikova i položaja koji Vam mogu pomoći da izdržite dan na poslu, kod kuće ili u školi.

S obzirom da i mene prati isti problem, pokušavala sam sa raznim lekovima, vežbanja disanja i relaksacije, ali nikako da se opustim, jer su bolovi toliko jaki da više ne znam da li da legnem, da li da sednem, da trčim po kući, hormoni toliko osciliraju da u nekim trenucima želim da se potučem sa nekim, do toga da želim da plačem.

Verujem da se mnoge devojke mogu pronaći u ovome i zato evo par trikova koji bi mogli da pomognu:

• Tuširanje vrelom vodom – ovo me toliko opušta da bih mogla da živim u vreloj vodi, ali pazite da se ne opečete pa budite pažljivi.
• Fen za bebe –
kao što se bebe uspavljuju sa ovim zvukovima, mene fen toliko opušta bilo da ga slušam na Youtube – u ili stvarno uključim u kući.
• Zvuk usisivača – isti kao prethodni slučaj.
• Pritiskanje akumpukturnih tačaka na telu –
iznad članka izmerite tri prsta, pritisnite i držite 1-3 minuta, između palca noge i sledećeg prsta takođe pritisnite i držite minut. Nemojte previše stiskati, a ni prelagano, osetite bol, al pazite da ne preterate. Kada pustite prste, posle par sekundi vaši bolovi će se stišavati.
• Joga položaji – postoje razni joga položaji koji pomažu u oslobađanju bolova a evo neki koji su meni instant pomogli.

Izvor: https://www.pinterest.com/pin/586523551442626587/

Tekst priredila: Marija Trifunović