Prezentacija XIX Svetskog festivala omladine i studenata u Ruskom domu

, AKTUELNO

Ko rano rani, na vreme se prijavi! Ako se pitate koje je to vreme, odgovor je – 15. maj! Ako ne znate o kojoj prijavi je reč, u pitanju je Svetski omladinski festival omladine i studenata (World festival of youth and students). Pošto živimo u digitalnom dobu, možda je najbolje samo napisati #WFYS

Srpski komitet je prethodnih meseci aktivno radio na promociji ovog festivala svetskog kalibra koji će se održati od 14. do 22. oktobru u gradu na obali Crnog mora – Sočiju. WFYS je svetski događaj sa razlogom – ima tradiciju dugu 70 godina i ove godine će okupiti ukupno 27.000 mladih!

Prezentacija u Beogradu

Beograd, Kragujevac i Niš samo su neki od gradova u kojima su mladi iz Srbije imaju prilike da čuju o samom festivalu, programskom delu i načinu prijavljivanja. Više od 50 lidera omladinskih organizacija, predstavnika gradske uprave, narodne skupštine, fakultetaa, sportskih udruženja, studenata, ali i medija pružili su nesebičnu podršku prilikom organizacije samih promotivnih aktivnosti.

Zadatak je odabrati 150 najboljih sportista, umetnika, preduzetnika, IT stručnjaka i lidera uzrasta od 18 do 35 godina.

Da li imam šansu da postanem deo srpske delegacije ?

Da li mogu da se prijavio iako nisam student?

Da li plaćam neke troškove? Ako da, koliko?

Prezentacija u Nišu

Možda je najbolje da nas lično pitaš 8. maja od 18 časova u Ruskom domu sve što te zanima, a mi smo tu da ti pružimo relevantne informacije.

Tom prilikom obratiće se Vitalij Solonecki, Ilija Kosticin – saradnici Međunarodnog sektora Direkcije 29. Svetskog festivala omladine i sporta, ali i Mario Čumurović – predstavnik komiteta za pripremu Republike Srpske.

Više detalja o samom događaju možeš pronaći putem linka.

Na ovom linku se možeš prijaviti za učešće na samom festivalu.

Vidimo se u ponedeljak! 🙂