Biciklizmom kroz Pančevo

, AKTUELNO

Predstavnici organizacije za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva „Connecting” iz Pančeva Deniz Hoti, Nikola Veljković i Siniša Velić održali su konferenciju za novinare u Turističkoj organizaciji Pančevo u utorak 25. aprila 2017. godine. Povod za to bila je kampanja „Be nice, doniraj bajs!”, pokretanje „Rebike” servisa za iznajmljivanje bicikala i „Bajs berza”.

„Dobrodošli u svet biciklizma”, izjavio je Deniz Hoti na početku konferencije. Nikola Veljković prisutnima je poručio: ”Sve što nam treba da živimo u zelenom gradu je pozitivan stav i odgovorno ponašanje”. Dodao je: „Budućnost gradskog prevoza je u biciklizmu, odnosno u gradskim servisima za deljenje bicikala”.

„Be nice, doniraj bajs!” promoviše koncept urbanog biciklizma, kao normalnog, jednostavnog, jeftinog i ekološkog  vida Pančevačkog gradskog prevoza. Trajaće od 25. aprila do 5. juna. Tokom kampanje zainteresovani građani mogu da doprinesu svojim donacijama, u vidu starog bicikla ili delovima bicikala u prostrijama pomenute organizacije. Time direktno učestvuju u pokretanju „Rebike”-a.

Deniz Hoti i Nikola Veljković su istakli da će do 25. maja trideset volontera prikupiti 150 starih bicikala kako bi servis za iznajmljivanje bicikala do kraja godine imao 100 bicikala koji će biti na usluzi građanima Pančeva i turistima. Siniša Velić je najavio da će „Rebike” početi sa radom 5. juna na Svetski dan zaštite životne sredine.

Pored toga, najavili su i obeležavanje Svetskog dana Zaštite životne sredine, 5. juna, organizovanjem prve „Bajs berze” u Pančevu.

„Bajs berza” će biti prodajna izložba bicikala i mesto susreta svih onih koji ne mogu da žive bez vožnje na dva točka. Posetioci berze će imati prilike da vide, razmene i kupe široki asortiman nove i polovne opreme za bicikle.

 

Ivana Mandić