#PM events – Kako se pripremiti za razgovor za posao?

, AKTUELNO

#PMevents su BESPLATNI događaji koji imaju za cilj osnaživanje pojedinaca u procesu traženja posla, ukazivanje na različite mogućnosti radnog angažovanja i sticanje modernih znanja i veština koje su neophodne pri zapošljavanju.

Nakon tri uspešno održane radionice, na redu su četvrta, čija je tema „Uvod u Android“ i peta na kojoj ćemo govoriti o tome kako se pripremiti za razgovor za posao.
Radionice realizujemo u saradnji sa našim partnerima iz kompanije ENDAVA.

O uvodu u Android govorićemo 22. marta sa početkom u 16 časova, a predavanje će biti podeljeno u 2 dela. U prvom delu predstavljamo sam Android kao operativni sistem sa svim njegovim osobenostima, gde će biti reči o nastanku Androida, upotrebi i mogućnostima ovog operativnog sistema .

Drugi deo je predstavljanje alata i načina razvoja za Android platformu. Ukratko će biti reči o samom Android Studiju kao alatu i Javi kao jeziku koji se koristi u razvoju. Komponente Android aplikacije. Pregled razvoja Android aplikacije. Proces postavljanja aplikacije na Google Play Store. Osobe koje će držati radionicu su Danko Mišić i Slobodan Pavić.

Radionicu  “Kako se pripremiti za razgovor za posao” održaće Ninoslav Rupić, 23. marta sa početkom u 17h.

Cilj radionice je da pomogne onima koji nemaju iskustva sa intervjuisanjem da se za to pripreme na najbolji mogući način. Proći ćemo kreiranje CV-a i Linkedin profila kao bazu za traženje posla i nešto što je preduslov da vas poslodavac primeti. Središnji deo predavanja biće usmeren na to šta je intervjueru važno kada traži odgovarajuće kandidate i kako izlgeda tipičan razgovor za posao. Ukoliko bude dobrovoljaca, možemo da uradimo i jednu simulaciju intervjua, kako bismo posle zajedno napravili osvrt na tok intervjua, svrhu pojedinih pitanja itd, ali to može da se uradi i na hipotetičkom primeru. Biće prikazani i primeri dobrih CV-jeva, LI profila, intervjuerskih pitanja i svi učesnici su pozvani da pitaju sve što im nije jasno.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na radionice putem sledećih forumlara:

  • Uvod u Android – Prijave možete slati do 21. marta do 17h. Odabrani kandidati će biti obavešteni do 21. marta do 20h
  • Kako se pripremiti za razgovor za posao – Prijave možete slati do 22. marta do 18h. Odabrani kandidati će biti obavešteni do 22. marta do 21h. Vidimo se!