Izmene i dopune Dušanovog zakonika – 2017. godina

, AKTUELNO

U današnje vreme, svakome može da se desi da na društvenim mrežama zasija kao zvezda Danica i doživi svojih pet minuta slave. To je bio slučaj sa priznatim teoretičarem zavera dr Miroljubom Petrovićem. Za veoma kratko vreme, on je uspeo da zaseni sve svoje duhovne pretke poput doktora akademika Jovana Deretića, dr Olge Luković-Pjanović, Milića od Mačve u poznim godinama i digne se u sam vrh srpske „autohtonističke“ škole.

Osnivač je „Centra za prirodnjačke studije“ gde možete naučiti kako je Zemlja stara oko 7000. godina itd. U intervjuu za Balkan info govorio je o potrebi da se ukinu škole i penzije, da se narkomani i narko dileri ubijaju mačem ili kamenovanjem, o povratku Dušanovog carstva. Pošto je posle te emisije pokrenuo predavanja po Srbiji na temu: „Kako povratiti Dušanovo carstvo“ ja se osećam pozvanim da uradim neke izmene i dopune Dušanovog zakonika koji je neizostavan deo svakog Dušanovog carstva. Dakle, predlažem sledeće:

O narkomaniji

Svaki kraj u Carstvu mi, da zaduži svake nedelje po jednu porodicu koja će otkrivati dilere droge u tom kraju.

Ako se uhvati onaj koji je dilao drogu, da ide pod mač.

Ako optuženi ne može iz nekog razloga da ide pod mač, da se dovedu momci koji treniraju bacanje kamena s ramena i da ga kamenuju.

Ako se diler droge pravda da je neuračunljiv, da se ispita kako je dozvolio sebi da bude neuračunljiv.

Ako li neki advokat stane u odbranu dilera droge, da mu se skrene pažnja kako se ponaša da ne bi i on bio sankcionisan.

Ako se neka patriotska organizacija koja je naklonjena vladalačkim strukturama dila drogu, onda se prethodne odredbe zakona ne primenjuju na te organizacije.

O obrazovanju

I neka se sve škole u Carstvu mi, ukinu i umesto da deca idu u školu, da uče kući od roditelja.

O penzijama

Neka se sve penzije ukinu i umesto penzija da se deca brinu o starima.

Ko nema ili ih je možda nadživeo, onda jebi ga.

O masonima

Ukoliko se za nekog ispostavi da je pripadnik neke masonske lože, da se o tome obavesti dr Miroljub Petrović.

Dr Miroljub Petrović je dužan da o obavesti sve o tome ko je mason putem interneta ili putem predavanja po gradovima i po selima u Carstvu mi.

O zapadu

Sve što dođe sa zapada u Carstvo mi, da se proglasi za satanističko.

Ako je neki naučnik koji tvrdi da su Srbi narod najstariji svoja saznanja i dokaze o tome našao na zapadu, to znanje i dokazi se neće proglasiti za satanističke iako su sa zapada.

Ako se u Carstvu mi desi bilo šta loše, od državnih poslova pa do kućnih poslova u domaćinstvima, neka se za to okrivi zapad.

O društvenim mrežama (predlog)

Ako neko napiše status na Fejsu: „Lajk i javljam se“ te se ne javi nakon što neko lajkuje, da mu se profil hakuje i internet isključi.

Ko se bavi botovanjem i za sendvič piše komentare u korist vlasti ili opozicije, da mu se ruka odseče, nos sareže i internet isključi.

Ako neko sedi u kafiću te gleda u telefon umesto da priča sa ljudima, da mu se telefon oduzme i da plati piće.

Ako se neko zove Nebojša Krstić i ako koristi Tviter i još ako je svirao u Idolima, da mu se zabrani da koristi Tviter.
Ako neka žena na Instagramu izgleda potpuno drugačije nego u stvarnosti, da dokaže na sudu da je profil njen, a ako ne dokaže, da se islika uživo bez šminke i efekata i da se takve slike postave na Instagram.

O narodnoj zabavi

Ukoliko neko poseduje televiziju sa nacionalnom ferkvencijom, taj da napravi rialiti šou u kom će prikazivati najniži društveni šljam u Carstvu mi.

Ako u rijalitiju neko pogleda ženu pred kamerama, da se istera iz rijalitija, a vlasnik televizije da plati kaznu.

Ako u rijalitiju neko pogleda ženu pred kamerama, da se ne isteruje iz rijalitija, a vlasnik televizije da ne plati nikakvu kaznu.

Ako neki novinar piše članak o nekoj potpuno nevažnoj stvari, da naslov tog članka počinje sa: „Šokiraćete se kada ovo pročitate!“ ili „Nikada nećete poverovati…“

O arapskim investicijama

Ako neki Arapin dođe u Srbiju da investira, Srbija ima da plati celokupan iznos investicije, a da Arapin posle upravlja onim što je stovreno.

Ako neko dovede u pitanje arapsku investiciju, da se proglasi stranim plaćenikom.

O bečko-berlinskoj školi

Ako li se neki naučnik oda bečko-berlinskoj školi, te dovede u pitanje naučno dokazane knjige izdavačkih kuća „Pešić i sinovi“ i „Centra za prirodnjačke studije“ da se proglasi satanistom i sažeže u ognju u Ovči.

Ako neki naučnik i pripadnik bečko-berlinske škole ipak bude toliko ubedljiv i pokaže neoborive dokaze za svoju tezu, da se javno proglasi za lošeg čoveka i neprijatelja srpskog.

Ako neki pravi srpski naučnik i istorik pogreši u datumu rođenja ili smrti neke istorijske ličnosti, ili u datumu nekog događaja, da se poništi stari datum tog događaja i uvede novi datum za koji se naučnik opredeli.

Ako se bilo ko pojavi sa bilo kojim materijalom koji svedoči o najstarijoj starini Srba, da se taj dokaz uzme kao validan bez prethodne provere.

O vlastelinima (dopuna)

Ukoliko neki vlastelin ne plaća porez državi, a naklonjen je vladaru, neka i dalje ne plaća porez.

Ako nekom vlastelinu nije po volji neka odredba zakona mi, a da je naklonjen vladaru, na njega se sporna odredba zakona neće primenjivati.

Ako neki vlastelin nije naklonjen vladaru, da mu se imovina oduzme, a on stavi u istražni zatvor. Ako je spreman da deo bogatstva preda vladaru ili njegovom bratu da se pusti po principu: nikom ništa.

O crkvenoj imovini (dopuna)

Ako neki pop vozi automobil koji nije skupocen i ako je stariji od 5 godina, da se tom popu kupi nov automobil.

Neka svaki pop u Carstvu mi, napravi cenovnik za svoje usluge.

Ako neki pop odbije da prisustvuje osvećenju stranačkih prostorija ili kakvog organa vlasti, da se raščini.

 

Aleksandar Đukić