Ninin kutak: Slobodna sam, ali nisam sama

, AKTUELNO

Kaže mi majka da je smisao života naći čoveka i stvoriti porodicu. Kaže i da je to što sam sama naopako, jer sve moje vršnjakinje imaju te neke momke, a ja imam drugarice koje imaju momke, a momka nemam. Kaže ona i da bi pametnije bilo da batalim sve ovo što radim i nađem nekog muškog koji će mi ispunjavati dan, a ne da trčim na sve strane i gubim vreme. Optužuje me da lažem kada kažem da volim svoju samoću i da mi ništa ne fali, sem mene same, ponekad, ali to je druga priča. Isto tako, neumorna je u pokušajima da namesti sto u mojoj sobi onako kako se njoj sviđa, a ja baš želim da sto bude ravno postavljen, a ne tako krivo kako ona tvrdi da je lepše.

I tako, svakodnevnim ispravljanjem stola, majka tvrdi da ispravljam tamo neke krive Drine.

Ispravljam, majko, ispravljam. Ne želim da budem sa nekim samo da bih bila. Moj smisao nije da nađem dečka i vičem celom svetu kako sam i ja sad zauzeta, jer da jeste, veruj mi, majko, do sad bi i ti mogla da vičeš rodbini, kolegama, svima, kako tvoja ćerka ide sa dečkom u Rim za Dan zaljubljenih.

Ali, tvoja ćerka ide na kafu sa najboljim drugaricama, tvoja ćerka trči na sve strane jer voli osećaj ispunjenosti nakon što zna da je pomogla, tvoja ćerka zna šta želi u budućnosti i čini sve da to sebi ostvari.

Moj smisao je da izgradim prvo sebe, a onda ću lako graditi i druge. Moj smisao je da ostvarim svoje snove i isprobam sve što želim. Moj smisao je da samoj sebi stvorim ono što sam naumila. I stvaram, ostvarujem, maštam i škrabam. I vidiš, srećna sam i ovako slobodna, okružena ljudima koje volim. Možda se nekad i zaljubim toliko da osetim da mi “solo” status ne prija, ali sad sam srećna ovako nezauzeta i molim te, ne diraj više onaj sto u sobi, sviđa mi se kad je ravan.

P.S. Hvala svima onima koji su uz mene i čine da se nikad ne osećam samom i pružaju mi oslonac koji ni jedan muškarac ne bi mogao da pruži. Bez vas bih završila u psihijatrijskoj ustanovi do sad. Sigurna sam da ćete se prepoznati, ali ako ne, onda specijalni pozdravi Kobili, Zmaju i Đst smajlu.

Hvala i onima koji su prošli kroz moj život i naučili me da je bolje biti sam, nego sa bilo kim ili što bi neki rekli: “Bolje biti vuk samotnjak, nego nečija ovca”.

 

Nina Dekić