Intervju sa Lukom Raco | Voleo bih da sam bezbrižan kao Rista

, AKTUELNO

On je jedan od onih mladih glumaca kod kojih jedva čekamo da vidimo kako će se razvijati karijera. Publika sa malih ekrana ga veoma dobro poznaje zbog uloge Riste u “Sinđelićima”. Sa Lukom Racom smo popričali o prvom filmskom ostvarenju, manekenstvu, ali i o destinacijama koji bi najradije posetio. 

YN: U najnovijem filmskom ostvarenju “ Saga o 3 nevina muškarca” tumačiš ulogu Darka.  Reči poput “seks” i “nevinost” se često spominju u filmu – šta je ono po čemu se konkretno tvoja uloga razlikuje od pređašnjih ?

– Ovo je moje prvo filmsko iskustvo, tako da mi je bilo veoma interesantno zbog samog osećaja učestvovanja u novom projektu, a najviše zbog toga što je uloga Darka totalno različita od Riste koga igram već nekoliko godina. Uvek je sjajno izaći iz okvira sigurnosti i probati nesto novo i iskreno se nadam da će mi uloge biti što raznovrsnije i da ću se oprobati u različitim žanrovima.

YN: Kako je došlo do saradnje sa indijskim režiserom Shridharom za ovaj film?

– Pozvan sam na kasting, a nakon toga je započeta saradnja.

YN: Možeš li napraviti neku paralelu između naših i inostranih režisera?

– Postoji razlika u načinu rada, a do sada sam imao prilike da sarađujem sa oko deset domaćih reditelja i jednim inostranim. Smatram da svako od njih ima svoj pečat i način rada i da se ne dovodi u pitanje to odakle je ko, već jednostavno njihov način percepcije onoga što radimo.

YN: Pre nego što si ozbiljnije zaplovio u glumačke vode bavio si se manekenstvom. Da li danas stižeš da se aktivno baviš time ?

– To je moj prvi kontakt sa javnim poslom. Ukoliko mi vreme dozvoli, naravno, uvek se vraćam manekenstvu.

YN: Serija “Sinđelići” te je proslavila, a u martu kreće emitovanje nove sezone. Da li si se navikao na to da te ljudi svakodnevno prepoznaju ?

– Kao što narod kaže, čovek se na sve navikne , pa tako i na to. Svaka pažnja prija, samo treba ostati na zemlji.

YN: Koju Ristinu osobinu bi voleo da imaš?

– Bezbrižnost.

YN: Glumio si u nekoliko spotova. Da li možeš da podeliš sa nama omiljenu anegdotu sa snimanja ?

– Recimo, na snimanju spota sa Nedom Ukraden konj je bio jako nemiran, pa je bilo dosta poteškoća. Na kraju sam napokon uspeo da lepo prošetam sa njim.

YN: Na tvom Fejsbuk profilu stalno izbacuješ slike iz raznih zemalja. Koja su top 3 mesta na kojima si bio, a koje je sledeće na tvojoj listi želja ?

–  Top 3 mesta su Tajland/Bangkok , Danska/Kopehagen i Monako/Montekarlo , a destinacije koje su već u planu su Irska, Singapur i Kambodža.

YN: Za kraj – kako momci sa Dorćola muvaju devojke? 

– Ostavio bih to devojkama da same vide i procene.

 

Marija Tomić

Fotografije: Zoran Stevanović