Intervju sa Čedomirom Stanojevićem, vokalistom bendom “About Lorna”

, AKTUELNO

Da li ste znali za ovaj bend koji čine četverac izvrsnih mladih muzičara? About Lorna je beograski elektro, down-tempo bend koji je nastao promenom sastava benda Lorna Wing. Članove ovog sastava čine vokali Ivanka Simić i Čedomir Stanojević, za klavijaturom i usnom harmonikom je Marija Nikolić, a četvrti član je basista i flautista Srdjan Popov, poznatiji kao Sergio Lounge. Početak novog poglavlja započinju singlom “Još jednom” i animiranim spotom koji je radio Ranko Trajković. Kako i sami navode, muzika koju će uskoro predstaviti je iskorak iz zone komfora.

YN: Zašto ste promenili naziv benda?

Čedomir: Ljudi koji su imali prilike da čuju naš novi materijal već imaju neku predstavu o tome zašto je bilo neophodno napraviti ovakav korak. Lorna Wing je projekat koji je objedinjavao veliki broj najrazličitijih muzičara u jednu ideju. Danas u About Lorni imamo nešto drugačiji pristup u kreiranju novih kompozicija kao i u samom izvodjenju istih. Takođe, želeli smo da izbegnemo konfuziju kod naših slušalaca i potencijalna neispunjena očekivanja prilikom posete koncerata. Odlučili smo se da novo poglavlje u našem stvaralaštvu bude svedeno na suštinu, da bude “O Lorni”.

YN: Na proleće planirate da izdate novi album, kakve ćete muzičke iskorake praviti u kreiranju novog albuma?

Čedomir: Na proleće se nadamo pre svega maxi singlu i finiširanju spota za pesmu The Perfect Spot. Album planiramo da izdamo krajem 2017. ili početkom 2018, a singl Još Jednom, za koji je spot ilustrovao i animirao Ranko Trajković, najavljuje ambijent narednog albuma. Just stay tuned.

YN: Koji poznati izvođači su najpribližniji vašoj muzici?

Čedomir: Neupitan je uticaj bristolskog zvuka. Naravno, glavni uticaj vrše Portishead i Massive Attack, ali ne treba zanemariti i bendove Morcheeba, Zero 7, Feist, Radiohead, James Blake-a… Zapravo, spisak je prilično dugačak.

YN: Kreće sezona praznika i mnogobrojnih događaja, gde ćete imati sve nastupe tokom praznika?

Čedomir: Publika će nas u tom nekom prednovogodišnjem raspoloženju čuti u četvrtak 29.12.2016. u Elektropioniru. Veče će otvoriti zaista talentovani multiinstrumentalista Pavle Popov, a kasnije će i gostovati na par pesama u ulozi kontrabasiste. Veče koje ne bi trebalo da se propusti!

Poslušajte novu pesmu:

Jelena Maletić