Preporuka dana: White Lotus

, AKTUELNO, KULTURA

Kako je sezona praznika, jedna stvar je svima bliska, a to je višak slobodnog vreme. Današnji predlog je ova serija od svega 2 sezone, a ukupno 13 epizoda.

White Lotus je crno-humoristička serija Majk Vajta čija je druga sezona zapalila internet. Prva sezona bila kritički uspešna, pa je u skladu sa tim snimljena i druga sezona. Prvobitno je planirana kao mini-serija, ali je druga sezona doživela takvu popularnost da deluje da je potisnula prvu.

Iako su dve odvojene sezone, vezuje ih ista tema – odlazak bogataša na letovanje u luksuzno odmaralište gde se događa ubistvo, a uz to i nezamenljiva Dženifer Kulidž, koja se pojavljuje u obe sezone i čiji su citati postali trend na društvenim mrežama.

Žanrovski, pored toga što je humoristička serija, ona je i murder mystery, gde gledaoci sa napetošću pokušavaju da shvate ko je ubica, ali još važnije – ko je ubijen.
U ovoj HBO seriji pojavljuje se mnogo poznatih lica – od Aleksandre Dadario i Sidni Svini do Obri Plaze i Tea Džejmsa, serija ne manjka kvalitetom.

Pored glumaca i zanimljive priče, u White Lotusu se mora pomenuti i vizuelni aspekat, s obzirom na to da su dve destinacije u kojoj protagonisti letuju ni manje ni više nego Havaji i Sicilija.

Pročitati i: Exit 2023: sve što do sada znamo

Kako se druga sezona pokazala veoma uspešnom, treća sezona je već najavljena, što je obradovalo i iznenadilo mnoge ljubitelje over serije širom sveta.

Serija je dostupna za gledanje na HBO kanalu i naša topla preporuka je da joj date šansu.

Autorka: Teodora Skobo

Foto Izvor: HBO.com