Projekat „Podjednako važni“

, AKTUELNO

Još jedan projekat Beogradskog centra za mlade. Ovoga puta radi se o konstruisanju novih kurikuluma u radu s mladima.

U vremenu smena generacija u globalnom svetu dolazi do promene vrednosti. Iako nikada više povezani (umreženi internetom), dešava se, kao paradoks, gubljenje saosećajnosti i svesti o drugom. S tim u vezi Beogradski centar za mlade organizuje projekat pod nazivom „Podjednako važni“ koji će okupiti edukatore širom Srbije u cilju stvaranja novih kurikuluma, programa, u radu s mladima.

Kako sam Centar navodi: „Projekat “Podjednako važni” ima za cilj razvijanje novog kurikuluma za rad sa mladima koji se sastoji od seta dramskih radionica / dramskih simulacija, a koje će biti korišćene u cilju senzibilisanja mladih na teme (ne)jednakosti i socijalne (ne)pravde i njihovog osnaživanja za delovanje u zajednici u pravcu promocije vrednosti jednakosti i socijalne pravde.“

Novi edukativni alat uključuje učesnike i učesnice na aktivan način, kroz igranje uloga i angažovanje emocija, kritičko razmišljanje i konkretne akcije.

Centar traži dvanaestoro ljudi koji će steći nove veštine vođenja inovativnih dramskih radionica, ali i dati svoj doprinos izradi inovativnog dramskog metoda. Za prijavu se posebno ohrabruju edukatori/ke iz Prijepolja, Pirota, Vranja, Novi Pazara, Leskovca i Subotice.

Ukoliko ste u potrazi za novim metodama u radu, a pri tom ste nastavnik/ca, edukator/ka, trener/ca ili omladinski radnik/ca koji/a radi direktno sa mladima, ovaj projekat je za vas.

Da bi postali deo projekta, zainteresovani edukatori/ke trebalo da popune kratki upitnik najkasnije do 19. 11. kao i da prisustvuju onlajn konsultativnom sastanku koji će biti održan 23. 11. u 18 sati.

Više informacija o samom programu, ulozi edukatora/ki, naknadi za učešće i dinamici rada nalazi se na ovom linku.

Projekat sprovodi Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava uz podršku Ambasade SAD u Beogradu.




Autor: Katarina Pejić
Izvor: Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava
Foto izvor: Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava