Film Dušana Kovačevića “Nije loše biti čovek” – Održana promocija spota “Lepe laži”

, AKTUELNO, KULTURA

U petak, 29. oktobra u Jazz kantini Lisabon u Kombank dvorani, održana je promocija spota “Lepe laži” koji najavljuje predstojeću premijeru filma Dušana Kovačevića “Nije loše biti čovek”. Na promociji su govorili Miroslav Mogorović, producent filma, Dušan Kovačević, reditelj filma i tekstopisac, Momčilo Bajagić – Bajaga, kompozitor, i Lena Kovačević i Gordan Kičić, izvođači (muzičari) i glumci u filmu.

Miroslav Mogorović, producent filma, o muzici u novom ostvarenju Dušana Kovačevića je rekao: “Imao sam zadovoljstvo da sarađujem sa timom ljudi, s kojim sam već duže vreme i u prijateljskim i u poslovnim odnosima. Bilo mi je jako drago kada je Duško predložio Gordana za ulogu pop zvezde Belog, koji treba da nastupa i da u filmu ima prave koncerte. U životu sam često bio na koncertima njegovog benda iz srednje škole, gde je jako uspešno nastupao kao rok pevač”.

Gordan Kičić, glumac i izvođač muzike u filmu, istakao je zadovoljstvo što je bio deo ovog projekta:

“Kada me je Duško pozvao, odmah sam rekao – naravno. Dodatno sam se oduševio zato što do sada nisam imao priliku da igram bilo kakvog pevača, a kada sam shvatio da će Bajaga pisati muziku i da ću pevati sa Lenom, prosto nisam mogao da verujem da će to stvarno da se desi. Pesma je fenomenalna. Veoma sam srećan i nadam se da će publika voleti ovaj film zato što je vrlo višeslojan, duhovit, bajkovit, ali i istinit”.

Lena Kovačević, muzičar po vokaciji, ovom prilikom je debitovala u filmskoj ulozi. “Sve je ovo kao neki san u odnosu na realnost u kojoj živimo. Kad se setimo dana kad smo snimali, pre same pandemije, bili smo vrlo bezbrižni. Čini mi se da se to i vidi. Stvarno sam uživala. Ovo je zaista jedan muzički film i sa pravim razlogom smo ovde danas. I moji muzičari su bili upravo ovde gde danas sedimo, i oni su svirali. To je za mene bilo najlepše, što su i oni ovekovečeni i što će biti deo filma. Jedva čekamo premijeru”, istakla je Lena Kovačević.  

Momčilo Bajagić Bajaga, kompozitor muzike za film “Nije loše biti čovek”, o radu na ovom filmu je rekao: “Ponosim se što svi ljudi koji se pojavljuju u filmu zaista i pevaju. Svi muzičari koje vidite su zaista svirali, nismo koristili nikakve trikove. Bilo je puno posla, ali na moju sreću Duško ima običaj da za sve svoje filmove piše i tekstove, tako da sam mogao da budem rasterećen i bavim se samo muzikom. Mislim da smo napravili nekoliko baš lepih pesama. Moram da pohvalim Lenu koja je odlično otpevala svoj deo, ali i Kičića koje se pokazao kao stvarno ozbiljan pevač. Došao je spreman i sve uradio kako treba”.

Dušan Kovačević, reditelj filma i autor tekstova za muzičke numere u ovom ostvarenju, o samom iskustvu snimanja je duhovito zaključio: “Ja imam jedan dobar ritam – snimam film svakih dvadeset godina. Snimao sam “Balkanskog špijuna” početkom osamdesetih, pa “Profesionalca” početkom dvehiljaditih, pa sada ovaj film. Ako nastavim tako, videćemo se kad budem imao sto godina”. O filmu je legendarni reditelj i scenarista rekao: “Nadam se da će ovaj film imati lepu komunikaciju sa publikom, kao i sve što sam do sad radio. U pitanju je jedna neobična, paranormalna priča. Ko veruje – veruje, ko ne veruje – uveriće se. To je nešto što je osnovno. U celoj ovoj priči, naravno, ima udela i ova kuga koja nas je zadesila, tako da smo počeli sa pripremama pre četiri godine, i onda smo imali dugi period rada u tišini posle snimanja. U neku ruku to nam je pomoglo, jer nismo imali cajtnot”.

Dušan Kovačević, reditelj bioskopskih hitova “Balkanski špijun” i “Profesionalac” i autor kultnih klasika“Maratonci trče počasni krug“, „Ko to tamo peva“, “Underground”, „Radovan Treći“, „Urnebesna tragedija“, vraća se filmskoj publici nakon 18 godina u komediji sa elementima trilera – „Nije loše biti čovek“, postavljajući večito pitanje – da li je kraj života i kraj boravka na ovom svetu, ili postoji mogućnost da se život produži u nekom drugom obliku.

Sjajnu glumačku ekipu čine: Vojin Ćetković, Gordan Kičić, Branka Katić, Hristina Popović, Nenad Jezdić, Srđan Žika Todorović, Gordan Kičić, Lena Kovačević, Andrija Milošević, Mira Banjac, Milan Lane Gutović, Andrija Kuzmanović, Boris Milivojević, Marko Gvero, Bojan Dimitrijević, Jelena Mihajlović, Nemanja Stamatović, Srđan Timarov i drugi.

Film je okupio i druge renomirane autore kao što su direktor fotografije Goran Volarević i scenograf Mile Jeremić, dok muziku potpisuje Momčilo Bajagić Bajaga. Film je realizovan u produkciji Art & Popcorn i Terminal 3, u koprodukciji sa Contrast Studios, Cinnamon Filmom i Momčilom Bajagićem Bajagom uz podršku Filmskog Centra Srbije i Hrvatskog audiovizuelnog centra.

Priča prati profesora klavira Milana (Vojin Ćetković) 5 godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop zvezda Ranko Beli (Gordan Kičić), nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Milan odlučuje da razreši misteriju i konačno sazna šta se dogodilo sa Belim. Ne nalazeći podršku i razumevanje porodice i okoline, Milan razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom.

Datum premijere filma je 7. decembar.






Izvor: KomunikArt