Mejveder i sunovrat plemenite veštine

Jedan od statistički najboljih boksera svih vremena, Flojd Mejveder, vratio se u žižu javnosti nakon potvrđivanja borbe sa, ni manje ni više, jutjuberom Loganom Polom.

Kako je došlo do ove borbe?

Odgovor je vrlo jednostavan i leži u  nadimku neporaženog Mejvdera – „Money“ (novac).

Nakon 4 godine i pobede nad MMA zvezdom Mekgregorom, Mejvder se po drugi put vraća iz penzije, ovoga puta zadatak će mu biti još lakši.

Njegov protivnik, poznati jutjuber Logan Pol, moraće da se osloni na iskustvo koje je stekao tokom dva amaterska meča protiv kolege jutjubera KSI-ja. Njegov mlađi brat, takođe jutjuber i čovek koji po potrebi uskače u ring, Džejk, nedavno je u boks meču savladao MMA borca Bena Askrena.

Delom zbog slabog kvaliteta borbe, a delom zbog razočarenja prema Askrenu koji je dobar deo karijere proveo u dve najjače svetske MMA organizacije, navijači su oštro kritikovali ovaj duel, koji je bez obzira na to sa sobom doneo veliku zaradu obojici aktera.

Braća Pol u više navrata pokušavali su da dogovore borbu sa nekim od UFC (MMA organizacija) boraca, ali su svaki put nailazili na jasno odbijanje od strane vlasnika organizacije Dejne Vajta.

Pa i pored toga, šou mora da ide dalje, a putujući cirkus braće Pol dobio je novog člana, ni manje ni više – neporaženog šampiona, Mejvedera.

Flojd Mejveder i Logan Pol rukavice će ukrstiti 6. juna na stadionu Hard Rok (Majami), a borba će biti egzibiconog karaktera.

Nema sumnje da će, iako egzibiciona, ova borba doneti mnogo zarade borcima, promoterima i drugim učesnicima.

Običnim ljubiteljima ovog plemenitog sporta ostaje samo nada da će ovaj trend borbi jutjubera i pravih sportista brzo postati prevaziđen i neisplativ, jer je to upravo jedino što brine one koji ovakve „spektakle“ organizuju.

Sport još jednom pokazuje da se nikada zaista neće izdići iznad nivoa proste zabave, a izreka „hleba i igara“ još uvek ne izlazi iz mode, zar ne?

Autor:  Nenad Stanković

foto izvor: meridianbet

Pročitajte i: Imamo li novog Đokovića u svetu borilačkih veština?