Predložite heroje iz svog komšiluka za nagradu Heroj Beograda 2020

, KULTURA

Grad Beograd ustanovio je Nagradu grada Beograda – heroj Beograda, i to izuzetno, samo za 2020. godinu. Ova nagrada biće dodeljena onima koji su u vreme korona virusa pokazali požrtvovanost za svoje sugrađane.

Nagrada može biti dodeljena fizičkom ili pravnom licu i dodeljuje se za poseban doprinos u sprečavanju pojave, širenja i suzbijanja bolesti Kovid-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 i zaštite stanovništva od te bolesti.

Broj nagrada koje će biti dodeljene zavisi od raspoloživih sredstava. Pravo predlaganja kandidata za nagradu imaju fizička i pravna lica, kao i članovi Komisije za dodelu Nagrade grada Beograda – heroj Beograda.

Predlozi za nagradu dostavljaju se organizacionoj jedinici Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, najkasnije do 15. maja 2020. godine i to na emejl adresu bpc@beograd.gov.rs, ili telefonom na 0800/110-011 i 011/3090-007, adresa Tiršova 1/IV.

Odluku o dodeli nagrade donosi Komisija za dodelu Nagrade grada Beograda – Heroj Beograda, koju formira gradonačelnik grada Beograda.

Predsednik i članovi komisije nemaju pravo na nadoknadu za rad u komisiji, a komisija će, najkasnije u roku od 30 dana od dana koji je predviđen za dostavu predloga za nagradu, doneti odluku o dodeli nagrade.

Dobitniku nagrade uručuje se statua Pobednika i određeni novčani iznos. Visinu novčanog iznosa nagrade utvrđuje gradonačelnik grada Beograda.

Pozivamo da predložite svoje komšije i prijatelje, za koje znate da su se posebno angažovali da u vreme korone pomognu svima u svom okruženju.

Pročitajte i: Spisak sajtova i aplikacija za online citanje

Izvor: lobi-info.rs