Instagram DM od sada i na webu

, IT, LIFESTYLE

Instagram olakšava ljudima da šalju direktne poruke iz svog pregledača. Kompanija je u petak objavila da će svima širom sveta omogućiti pristup DM-ovima na web-u.

Instagram testira web DM-ove sa malom grupom korisnika od januara, a iskustvo se ne menja sa širim predstavljanjem. Otkako je taj test započeo, Instagram je napravio mala ažuriranja kako bi bliže oponašao DM-ove na aplikaciji, poput uključivanja emoji tastature i dodavanja pregleda galerije sa fotografijama i video zapisima.

DM na webu će biti  dostupan svim globalnim korisnicima.

Web DM-ovi su posebno pogodni za ljude koji koriste Instagram stalno, poput novinara, uticajnih članova i menadžera društvenih medija. To je najlakši način da privatno komunicirate na platformi, posebno ako neko pokušava da odgovori na stotine poruka dnevno. Čak i za korisnike koji ne koriste energiju, kucanje na tastaturi laptopa je lakše nego kucanje na ekranu njihovog telefona, tako da će oni možda biti podsticaniji da razgovaraju preko Instagram DM-a ako mogu da pristupe svojim porukama putem pregledača.

Dodavanje DM-a u mrežu odgovara široj viziji izvršnog direktora Facebooka Marka Zuckerberga za budućnost kompanije. Zuckerberg je prošlog proleća rekao za New York Times da su „privatne poruke, grupe i priče“ tri najbrže rastuća područja onlajn komunikacije “, a kompanija je pre godinu dana najavila da će se prebaciti u „ komunikaciju orijentisanu na privatnost “ , a da će se platforma fokusirati na šifrovanje.

Takođe je rekao da na kraju želi da dozvoli korisnicima Facebooka, VhatsAppa i Instagrama da poručuju jedni drugima, bez obzira na platformu koju koriste. Pregledač bi mogao potencijalno da igra važnu ulogu u radu ovog sistema, samo ako bi korisnicima pružio još veću fleksibilnost u vezi sa razgovorom.

Pročitajte i: Challenge #pillowchallenge širi svoje granice

Pripremio: Jovan Jeličić

Izvor: theverge.com