Uskoro ćemo se u igrici Plague Inc. boriti protiv širenja virusa

, IT

Osnivač popularne igrici Plague Inc. nije mogao ni da zamisli da će ona jednom ličiti na stvaran svet tokom epidemije i da će kompanija Ndemic Creations benefitirati porastom broja gejmera, verovatno zbog njihove želje da više nauče o toj bolesti. Shodno situaciji, igrica će biti unapređena tako da uključuje mod koji će gejmerima omogućiti da se bore protiv širenja virusa i spasu svet od epidemije!

Mod je nastao iz diskusije sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i Koalicijom za inovacije u spremnosti za epidemiju. Gejmeri će morati da izbalansiraju upravljanje progresije bolesti i pojačavanje zdravstvenih sistema, kao i kontrolisanje akcija iz stvarnog sveta, život pod karantinom, socijalno distanciranje i zatvaranje javnih usluga. Ne zna se još kada će biti uveden mod, s obzirom da sada developeri rade od kuće. Kada do toga dođe, biće besplatan za sve gejmere tokom pandemije!

Pored toga, u igrici će biti promovisan Fond solidarnosti i reagovanja na COVID-19 za gejmere koji žele da doniraju novac Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Sve nove informacije o nadogradnji biće objavljene na sajtu https://www.ndemiccreations.com/.

OVA NADOGRADNJA NEĆE BITI DOSTUPNA U KINI

Za vreme ove epidemije, u Kini je Plague Inc. bila najplaćenija igra. Međutim, u februaru je ona uklonjena sa kineskog App Store-a zato što “ima sadržaj koji je u Kini ilegalan“, kako je utvrdila Cyberspace uprava u Kini. Zatim je u martu uklonjena sa kineskog Steam-a.

Ndemic Creations je objavila da ne zna da li je igra uklonjena zbog epidemije virusa korona. Istakla je da ova inteligentna i sofisticirana simulacija podstiče igrače na više razmišljanja i učenja o ozbiljnim problemima javnog zdravlja, kao i da je njen obrazovni značaj u više navrata prepoznat od organizacija kao što je Centar za kontrolu i prevenciju bolesti. Dodala je i da trenutno sarađuju sa globalnim zdravstvenim organizacijama kako bi pomogli u suzbijanju epidemije virusa korona. Želja im je da uspostave kontakt sa Cyberspace upravom i igricu konačno vrate kineskim gejmerima.

Pročitajte i: Korisni načini kako da upotpunite svoje vreme tokom karantina

Autor: Katarina Ranković

Izvor: ndemiccreations.com