Kafa koja je osvojila internet – pogledajte šta piju influenseri ovih dana

, LIFESTYLE

Internetom poslednjih dana neumorno kruže slike i recepti dalgona kafe. Trenutno je na instagramu oko 76 000 postova sa heštegom dalgona coffee. Ovaj trend je počeo iz Koreje, iako je ova kafa bila i ranije poznata kao „šlag kafa“ u mestima kao što su Indija, Pakistan i Makao. Nazvana je dalgona kafa po poznatoj korejskoj bomboni dalgona jer mnogi tvrde da imaju sličan ukus. Recept je jednostavan, a ona je veoma ukusna pa nam je jasno zašto je podigla toliku buku.

Evo kako napraviti vašu dalgona kafu:

Sve što vam je potrebno je jedna kašika instant nes kafe, jedna kašika šećera i jedna kašika vruće vode. Ove sastojke zajedno umutiti mikserom dok ne dobijete kremastu penu karamel boje.

Zatim, u jednu čašu sipajte mleko do pola čaše i malo leda. Na kraju, vašu kremastu penu prelite preko mleka i vaša dalgona kafa je spremna.

Obratite pažnju da pravite isključivo sa čistom instant nes kafom a ne sa mešavinama kao što je 3u1 jer onda pena neće uspeti. Ukoliko ne konzumirate šećer možete ga izbaciti ali to takođe utiče na penu koja onda neće biti stabilna. Uživajte!

Naslovna fotografija: realsimple.com

Pripremila: Sofija Bogosavljev