A šta ako uspe? 6 koraka koji će vam pomoći da sledite svoj san

, LIFESTYLE

Tomas Edison  je govorio: „Kada bismo uradili sve ono za šta smo sposobni, doslovno bismo zapanjili sami sebe.“

Ukoliko niste počeli da živite svoj san, sada je pravo vreme. Definišite šta je ono što vas ispunjava, zbog čega noću ne spavate, ono šta biste radili da imate opciju izbora. A znate šta? Imate izbor.

Da li ćete sedeti kod kuće i čekati da se vaši snovi ostvare ili ćete hrliti ka njima, izbor je na vama. Ali moraću da vam saopštim jednu činjenicu koju je rekao šesnaesti predsednik Amerike – Abraham Linkoln: „Stvari mogu doći do onih koji ih čekaju, ali tek onda kada ih ostave oni koji se guraju.“

U nastavku možete pročitati šest koraka koji su bili moj vodič za ostvarenje mog sna.

1.ZAPAMTITE  JASNU VIZIJU KUDA ŽELITE IĆI

Uzmite dovoljno vremena koliko vam treba da odredite gde želite da vas san odvede. Pronađite ljude koji rade ono što vi želite i porazgovarajte sa njima. Dobar savet je zlata vredan.

2.NAPRAVITE PLAN

Smislite korake koje ćete preduzeti da biste ostvarili ono što želite. Ne tražite jednostavan, brz način. On ne postoji. Trebaće vam mnogo strpljenja i odlučnosti.

3.POSTAVITE MALE I VELIKE CILJEVE

Svakoga dana uradite nešto za svoj cilj. Pratite svoj napredak da biste ostali motivisani. Ne čekajte da on dođe vama, već vi krenite ka njemu. Što češće radite na ciljevima, postajete energičniji i ohrabreniji. Usredsredite se i recite sebi „mogu“ i „hoću“, umesto „ne mogu“ ili „neću“.

4.BUDITE SPREMNI NA NEUSPEH

Nijedan uspeh nije prošao bez velikog broja neuspeha. To je samo dokaz da pokušavate. Budite zahvalni i na njima. Nakon njih znaćete gde ste pogrešili, šta bi trebalo da ispravite i nastavite dalje.

5.BUDITE SPREMNI DA NAĐETE DRUGI PUT, AKO NALETITE NA ĆORSOKAK

Niste izneverili sebe dok ne prestanete da pokušavate. Svaka pogrešna odluka i pogrešan put treba da vam bude podsticaj da nastavite još jače. Jer, nikada ne znate šta vas čeka iza ugla…

6.KORISTITE SVOJ SAN KAKO BISTE POMOGLI DRUGIM LJUDIMA

Ako možete da stvorite viziju sna da pomognete drugima ili da ih podstaknete  da žive svoje snove, pronaći ćete i način da je ostvarite. Gde god da ste i čime god da se bavite, vaša volja i trud treba da posluže kao primer svakom čoveku kog upoznate.

Vreme je da prestanete da čekate na povišicu, promenu, novu vlast, uputstva, horoskop, pravu osobu, dozvolu, potvrđivanje, bolji period, slobodan dan…

Krenite odmah!

Autor: Marija Panić