Idealni poslovi za rad od kuće

, LIFESTYLE

Studenti, svesni smo koliko nam je novac svima potreban a koliko nedostatak vremena uništava sve šanse za pravim poslom. Većina nema vremena za posao sa punim radnim vremenom zbog silnih obaveza oko fakulteta. Međutim, školovanje ume da bude dosta finansijski zahtevno i svima bi dobro došao po koji dinar više. U nastavku teksta vam navodimo ideje za poslove koji su idealni za rad od kuće, bez striktno određenog radnog vremena. Naravno, ovi poslovi ne moraju strogo da važe samo za studente.

1. Podučavanje preko Skype-a

Sve je češći online način držanja različitih kurseva. Možete držati časove jezika, matematike, biologije itd. naravno ukoliko ste kvalifikovani za to. Može vas angažovati pojedinac ili neka firma. Trudite se da u radu sa klijentima budete što bolji i zanimljiviji, jer je dobra preporuka izuzetno važna. Najpopularnije je predavanje engleskog jezika. Izdvojite vreme i unovčite svoje znanje uz malo truda.

2. Prevodilac

Još jedan posao ukoliko ste dobar poznavalac stranog jezika. Uz klasično prevođenje može se od vas tražiti i da tekstove pripremate u Word-u. Takođe, to uključuje nekad i korekturu i lekturu, i to naravno ukoliko posedujete određeno znanje. Svaki poslodavac će vam dati uputstva šta se od vas očekuje a na vama je da budete odgovorni i date svoj maksimum.

3. Pravljenje nakita i drugih unikatnih predmeta

Ukoliko ste kreativni, ne morate biti umetnik sa diplomom da biste se bavili dizajnom nakita ili drugih ukrasnih predmeta. Možete iskoristiti svoju kreativnost na zanimljiv način. Iz hobija se često mogu javiti ozbiljne poslovne ideje. Postoje različiti tutorijali na internetu koji vam pomažu u idejama i nude besplatnu obuku za stvaranje raznih rukotvorina. Bavljenje online prodajom podrazumeva i da budete svoj sopstveni PR. Za sve je potrebno vreme, nemojte odustajati ako posao ne krene da cveta odmah kako ste očekivali.

4. Bloger

Jedno od izuzetno popularnih zanimanja. Ukoliko želite njime da se bavite morate biti spremni da kreirate zanimljiv sadržaj, da budete dostupni svojim pratiocima, da im se posvetite i odgovarate na njihova pitanja. Takođe, uvek postoje i zluradi komentari za koje ne smete dozvoliti da utiču na vas. Morate dobro poznavati temu kojom se bavite i ona vam mora biti bliska. Blogovanje može postati i stalan prihod ako se ozbiljno posvetite.

5.  Online prodaja stvari

Kupovina preko interneta je sve popularnija. Ako imate gomilu stvari, odeću, aksesoare, obuću koju više ne koristite a u odličnom je stanju, zašto ne biste zaradili? Pospremite ormane, odvojite stvari po kategorijama i očuvanosti. Bonus imaju komadi sa etiketom koje nikada niste obukli. Otvorite nalog na nekom od brojnih sajtova koji se bavi online prodajom: moje krpice, kupindo, limundo, kupujem prodajem itd. Postavite slike predmeta na kojima su oni realno prikazani i detaljno opišite stanje stvari. Ukoliko budete bili ažurni, imali lepo uslikane fotografije, uredno čiste stvari i veći izbor možete ozbiljno zaraditi. Plus sređivanje ormana je uvek dobar izbor.

Svaki posao iziskuje trud, vreme, odgovornost i posvećenost. Velika prednost poslova od kuće je što nemaju određeno radno vreme, nemate šefa da vam stoji nad glavom i sami sebi diktirate tempo. Danas, sa enormnim napretkom tehnologije izbor poslova od kuće je izuzetno bogat. Gotovo svaki vaš hobi možete unovčiti uz malo kreativnosti. Srećno!

Autor: Sofija Bogosavljev