Otvaranje „Ostrva snova“ u Moskvi: kako doći i šta videti

, LIFESTYLE

Ruski Diznilend

„Ostrvo snova“ je najveći zatvoreni zabavni park u Evropi i prvi takve vrste u Rusiji. Na njegovoj teritoriji postoji 9 tematskih zona posvećenih svetski poznatim likovima iz crtanih filmova, gradsko šetalište i pejzažni park. Goste čekaju razne zanimacije i susreti sa omiljenim likovima, galerije za pešake napravljene u arhitektonskim stilovima različitih zemalja i zelena zona za porodične šetnje ili aktivni odmor.

Kako doći

„Ostrvo snova“ se prostire u zelenoj zoni Nagatinskaja pojma u Moskvi.

Tačna adresa: Moskva, prospekt Andropova, 1.

Javnim prevozom: Do stanice metroa „Tehnopark“, izlazi 6-8.

Besplatnim autobusima od stanice metroa „Kožuhovskaja“ i stanice MCK ZIL.

Radno vreme i cena posete

„Ostrvo snova“ je podeljeno na 3 osnovne zone, za svaku od njih predviđeno je određeno radno vreme i cene.

Tematski park

Radno vreme: od ponedeljka do četvrtka od 10:00 do 22:00; od petka do nedelje od 10:00 do 00:00.

Koliko košta:

Radnim danima dečija karta  do 10 godina – 2 600 rubalja, karta za decu stariju od 10 godina – 2 900 rubalja, porodična karta za 4 člana – 9 900 rubalja, za odrasle 2 200 rubalja. Deca visine do 90 cm – besplatno.

Vikendom dečija karta do 10 godina – 1 900 rubalja, stariji od 10 godina – 2 200 rubalja, porodična karta – 7 400 rubalja, za odrasle 2 900 rubalja.

Postoji funkcija Fast Pass, koja omogućava da se posećuju zanimacije bez čekanja u redu, – dodatno 2 500 rubalja na iznos karte.

Za određene kategorije građana predviđene su beneficije (višečlane porodice, deca sa invaliditetom, penzioneri, veterani, invalidi prve i druge kategorije.

Karte se mogu kupiti samo na blagajnama parka ili na zvaničnom sajtu.

Gradsko šetalište

Radno vreme: od ponedeljka do četvrtka od 10:00 do 22:00; od petka do nedelje od 10:00 do 00:00.

Koliko košta: ulaz je slobodan.

Pejzažni park

Radno vreme: od 10:00 do 22:00.

Koliko košta: ulaz je slobodan.

Gradsko šetalište

Šetalište objedinjuje 4 pešačke galerije i 3 atrijuma, od kojih je svaki stilizovan kao određeni grad: ovde postoje uličice Rima, London, Barselona i Beverli Hils. Napraviti odličan kadar kod Koloseuma, a potom skrenuti u susednu ulicu i videti „Kuću kostiju“ Gaudija? Lako je. Takođe se može prošetati po prodavnicama i prezalogajiti u kafiću ili restoranu.

Srce šetališta je trg Moskva, koji pokriva staklena kupola najveća u Evropi. Pod njim se nalazi bioskop sa 17 sala, koncertna dvorana, venecijanska vrteška i kafić sa letnjom verandom kod jezera.

Pejzažni park

Natkriveni deo „Ostrva snova“ okružuje pejzažni park. Podeljen je na 2 tematska sektora i zauzima 44 hektara.

Severni deo je predviđen za aktivni odmor.

Staze za trčanje i biciklističke staze, igrališta za bavljenje različitim vidovima sporta – ostaje samo da odaberete to što volite. Odmoriti se može u chill out zoni, a prezalogajiti u jednom od uličnih restorančića.

Južni deo parka je orijentisan na porodični odmor s decom: ovde se prostire zeleni lavirint i osam dečijih igrališta. Za ljubitelje zabave na raspolaganju je plesni podijum i bioskop na otvorenom. Biće mogućnost da se iznajme ležaljke za odmaranje kod jezera.

U „Ostrvu snova“ se nalaze mnoge zone sa mnogobrojnim interesantnim sadržajima: Selo Štrumpfova, Nindža kornjače, Hello Kitty, Hotel Transilvanija, Maugli u zemlji dinosaurusa, Trka iz snova, Napuštena kuća, Zamak Snežne kraljice, Bajkovito selo (Buratino i njegovi prijatelji).

Izvor: https://riamo.ru/article/413345/otkrytie-ostrova-mechty-v-moskve-kak-dobratsya-i-chto-posmotret.xl#

Autor: Jovana Matić