DVA VELIKA NAGRADNA KONKURSA AVALSKOG TORNJA

, KARIJERA

Avalski toranj u aprilu 2020. proslavlja svoj jubilarni 10. rođendan i tom prilikom nagradiće kreativnost đaka četvrtog razreda osnovne škole, koji imaju deset godina baš koliko i Avalski toranj, kao i učenike i studente koji se bave grafičkim dizajnom.

Za učenike i studente grafičkog dizajna zadatak predstavlja kreiranje originalnog grafičkog rešenja za plakat, na temu desetog rođendana Avalskog tornja. Za tri najbolja rada dodeliće se nagrade koje će pomoći autoru rada u daljem usavršavanju u oblasti grafičkog dizajna, u protivvrednosti od 500, 300 ili 200 eura, za osvojeno prvo, drugo i treće mesto.

Zadatak konkursa za učenike četvrtog razreda je da od različitih materijala svaka odeljenska zajednica napravi jednu maketu tornja, i da fotografiju svog rada pošalju u elektronskoj formi. Za tri najbolja rada odeljenskih zajednica biće dodeljene nagrade koje su najpotrebnije za rad i učenje u školi, u protivvrednosti od 500, 300 ili 200 eura, za osvojeno prvo, drugo i treće mesto.

’’Velika nam je čast da kao društveno odgovorno preduzeće pokrenemo ovu inicijativu i da se odužimo posetiocima, koji su prethodnih 10 godina verno birali Avalski toranj kao jednu od svojih omiljenih turističkih destinacija. Biće nam zadovoljstvo da se povežemo sa ljudima i lokalnom zajednicom, nagradimo i izložimo najbolje radove sa konkursa i da ih sve pozovemo na proslavu našeg 10. rođendana u aprilu na Avali,’’ navodi Jelena Dimitrijević Gajić, iz JP ’’Emisiona tehnika i veze’’.

Svi zainteresovani za oba konkursa treba svoj rad da pošalju na email adresu: avalskitoranj.konkurs@gmail.com do 15. marta 2020. godine.

Konkursi, u organizaciji JP ’’Emisiona tehnika i veze’’, pod čijom je nadležnosti Avalski toranj, imaju za cilj da aktiviraju odeljenske zajednice četvrtog razreda, i redovne učenike i studente koji su tokom svog školovanja pohađali predmet grafički dizajn, i da oni predstave način na koji oni vide simbol glavnog grada. Svi dobitnici će dobiti i sertifikat o osvajanju nagrade na konkursu. Na izložbi biće izložene tri najbolje makete tornja, kao i dvanaest najboljih grafički dizajniranih radova. Pravo učešća imaju sve odeljenske zajednice četvrtog razreda u Srbiji i svi redovni učenici i studenti školske 2019/2020 godine.

Više informacija o samom konkursu, kao i o pravilima i uslovima učešća, možete pročitati na sajtu www.avalskitoranj.rs, Facebook ili Instagram stranici Avalski toranj.

Avalski toranj svojom jedinstvenom arhitekturom predstavlja jedan od pet glavnih turističkih atrakcija Beograda i godišnje privlači stotine hiljada posetilaca. Visinom od 204 metra omogućava posetiocima da na vidikovcu uživaju u jedinstvenom pogledu ka Beogradu i Šumadiji. Osim njegovog turističkog značaja, Avalski toranj najznačajniji je telekomunikacioni objekat u regionu.