Ovo je serija koju morate da pogledate!

, LIFESTYLE

Nova serija Why women kill, koja se premijerno pušta na FOX Life-u, u očima mnogih je proglašena za najbolju seriju posle Očajnih domaćica. Iza celog projekta stoji tim koji je zaslužan i za Očajne domaćice što garantuje uspeh serije.

Neki bi tematiku serije nazvali feminizmom, neki ženskom histerijom i tome slično ali sigurno je da će se svaka žena barem jednom pronaći gledajući. Ni muškarci nisu izostavljeni. Na jedan kvalitetan način prikazani su muško ženski odnosi i svi problemi koje oni donose.

Radnja se odvija paralelno u tri različite dekade i prikazuje nam život: domaćice iz šezdesetih, članice visokog društva iz osamdesetih i advokata iz 2018. godine. Ove tri žene žive u istoj kući i susreću se sa izdajama svojih partnera na različite načine. Neverstvo, gej populacija, otvoreni brak, razlika u godinama i slične pojave koje su u društvu česte i osuđivane se javljaju kroz ove odnose. Vidimo kako se uloga žena menja kroz vreme ali ono što ostaje isto su njihove reakcije na izdaju. Sve tri žene su karakterno različite ali ono što im je zajedničko je snaga, hrabrost i količina ljubavi koju su spremne da daju u svojim partnerskim odnosima.

Jedan od mnogih razloga zašto bi trebalo da odgledate ovu seriju je odlična glumačka postava. Glavne uloge tumače Ginnifer Goodwin-domaćica iz 60ih, Lusy Liu-žena iz visokog društva 80ih i Kirby Howell-Baptiste- advokatica iz 2018.  A uloge njihovih partnera tumače Sam Jaeger, Jack Davenport i u savremenom braku se javlja otvorena veza gde pored muža Reid Scott tu je i njihova ljubavnica Alexandra Daddario. Pored postave, moramo da pohvalimo odličan scenario i kostimografiju u koju je uložen ogroman trud što ćete pogotovo videti kod Lucy Liu.

Naziv serije je pomalo mračan i upečatljiv ali kroz komičan način ova serija nam pokazuje problematiku u muško ženskim odnosima. Stičete utisak da niste sami i vidite koliko ljudi oko vas ima slične probleme. Smeh, suze, zaista kroz sve emocije ćete proći gledajući.

Zato uzmite kokice, izvalite se i uživajte. Sve preporuke.

Autor: Sofija Bogosavljev