Instagram uvodi jednu od omiljenih Facebook opcija

, IT, LIFESTYLE

Za sada samo u privatnim porukama.

Verovatno koristite Facebook i najverovatnije svakodnevno koristite i reakcije na objave svojih prijatelja tj. stranica, koje pratite.

Umesto lajka danas većina nas često komunicira i šokiranim smajlijem, srcem ili nekim drugim emotikonom, koje je Facebook relativno davno dodao.

E, pa, ako volite smajli reakcije na Fejsu – volećete ih, pretpostavljamo i na Instagram aplikaciji i to u okviru ličnih tj. privatnih poruka.

Sad ćete, umesto dvostrukog tapa kako biste dodelili srce nekoj poruci imati na raspolaganju smajli reakcije, kao što ih imate i na Facebook mreži. Tako će se tu nalaziti srce, šokirani smajli, smajli, tužić, besni smajli, palac gore i palac dole. Nakon pritiska na svaki pojaviće se erupcija istih, koji će animacijom privući pažnju učesnika u dopisivanju.

Trenutno sve smajlije vide samo zaposleni u Instagram platformi, dok je za test izvan tog ekosistema dostupno samo srce. Ovakav način reakcija na poruke biće zadržan samo u direktnim porukama neko vreme, pa ako se pokaže korisnim, možda se pojavi i u samom prostoru sa objavama, kako je to i Facebook učinio.

Izvor: mondo.rs