5 jednostavnih načina da MOTIVIŠETE sebe da krenete sa vežbanjem

, LIFESTYLE

Opustili ste se tokom praznika – i to je potpuno u redu. Ali, lepo vreme uveliko kuca na vrata, a na nama je da ga dočekamo spremni. Zato, pročitajte kako najlakše i najbrže da naterate sebe da se pokrenete.

1. KONCENTRIŠITE SE NA SVOJ CILJ – NE NA SVOJU SLABOST

Pre i tokom svakog treninga vizualizujte vaš konačan cilj. Zamislite kako biste voleli da izgledate, pratite svoje rezultate i sve će ići mnogo lakše.

2. NOVA SPORTSKA OPREMA

Kada kupimo novu stvar, svi jedva čekamo da je nosimo – zar ne? Nagradite sebe novom sportskom garderobom, novim patikama ili torbom za trening – motivacija neće izostati.

3. PRONADJITE DRUŠTVO ZA TRENING

Opštepoznato je da je u društvu sve lakše. Kada pronadjete svog partnera za vežbanje, shvatićete da i trening može da bude vid zabave, ako ga upotpunite smehom i pravim ljudima.

4. MUZIKA

Gde god da se nalazili i šta god radili, pokretač dobre energije je uvek muzika. Ovo nije nikakva novina. Još 1911. godine Leonard Ajres je dokazao da biciklisti voze brže kada slušaju muziku. Razlog leži u prevari koju serviramo našem mozgu. Naime, kada se umorite od vežbanja vi jednostavno želite da stanete. Slušanjem muzike signali o početnom umoru se zanemaruju, jer nam muzika zaokuplja pažnju. Pronadjite muziku koja podstiče vašu pozitivnu energiju, slušalice u uši i samo napred!

5. NE UPOREDJUJTE SE SA DRUGIMA

Svako od nas je individua za sebe i svačije mogućnosti su drugačije. Zato, nemojte pratiti tudje rezultate. Pratite svoj rad, budite sami sebi motivacija i nagradite sebe za svaki napredak. Jer, dobro je kada se takmičite – ali samo sa sobom.

Autor: Marija Panić