Najkorisnije mobline aplikacije za 2020. godinu

, IT

Mobilne aplikacije nam nude usluge koje olakšavaju život ,a dostupne su nam svakog trenutka.

Postoji mnogo aplikacija koje rešavaju probleme na različite načine. Većina nas nema vremena da koristi i testira svaku aplikaciju kako bi pronašla najkorisniju. Evo nekih od najkorisnijih aplikacija za 2020. godinu:

Microsoft To-Do List

Iako je Microsoft veliko ime, Lista obaveza je jedna od najpotcenjenijih aplikacija. Kao i svi drugi servisi ovog tehnološkog giganta i ova aplikacija nudi sjajno korisničko iskustvo. Radi kao naš asistent koji nas podseća na zadatke koji čekaju. Dugo godina postoje aplikacije koje rade na istom principu, ali ni jedna ne odgovara njenoj lakoći i upotrebljivosti. Možete je instalirati na laptopu ili telefonu ili je koristiti onlajn, sa sve prijavom za sinhronizaciju vaših zadataka.

Aplikaciju možete preuzeti ovde.

Western Union

Western Union je opšte poznat kao servis za prenos novca. Imaju agente širom sveta koji vam pomažu da šaljete i primate novac u najkraćem roku uz minimalne troškove. Kako bi vam dodatno olakšali pokrenuli su mobilnu aplikaciju za prenos novca. Ne morate više izlaziti iz kuće da bi ste tražili agenta, a posao koji je trajao nekoliko minuta sada je obavljen u sekundi. Štaviše, preko ove aplikacije možete pratiti vaš novac i plaćati račune.

Aplikaciju možete preuzeti ovde.

Uber

Svako preduzeće je tehnološka kompanija u ovom dobu. Uber je međunarodna kompanija koja putem mobilne aplikacije omogućava korisnicima da pronadju prevoz i plate preko interneta. Brzo je stekao 110 miliona korisnika zbog svoje upotrebljivosti. Ne samo da nudi usluge prevoza, već pruža i priliku za zaradu.

Aplikaciju možete preuzeti ovde.

WhatsApp

Svi znaju za ovu aplikaciju za društvene mreže ali nismo mogli upotpuniti našu listu bez da spomenemo WhatsApp. Za razliku od Facebooka i Instagrama, ova aplikacija je više fokusirana na pružanje usluga. Da,pomaže vam da ostanete u kontaktu sa vašim društvenim krugom, ali takođe ne možemo zanemariti da je olakšala komunikaciju sa ljudima u drugim zemljama putem mobilnih telefona. Možete besplatno obavljati audio i video pozive i ćaskati sa prijateljima i porodicom.

Aplikaciju možete preuzeti ovde.

CamScanner

Ova aplikacija zamenjuje skupocene mašine koje služe za digitalizaciju dokumenata.

Nekoliko strucnjaka je došlo do zaključka da bi to moglo biti realizovano uz pomoć kamere i algoritma. CamScanner je danas popularna aplikacija, koja se koristi širom sveta. Kada slikate vaš dokument aplikacija ga uz pomoć algoritma digitalizuje u PDF format. Takođe postoji i funkcija OCR (optičko prepoznavanje znakova) koja vam omogućava da izvučete tekst sa slike i što je možda još važnije AirPrint funkcija koja vas povezuje sa najbližim štampačem ukoliko vam je potrebno da taj dokument ištampate.

Aplikaciju možete preuzeti ovde.

Dumpster

Ova aplikacija nema baš veliko ime, ali ima preko 40 miliona preuzimanja na Google Play-u. I to zbog toga što vam pomaže da ispravite svoje greške – vrste grešaka zbog kojih najčešće žalimo. Pomaže nam da oporavimo izbrisane datoteke sa mobilnog telefona. Bilo da se radi o dokumentima ili multimedijalnim datotekama, ova aplikacija će vam ih vratiti u izvornom obliku, bez troškova.

Aplikaciju možete preuzeti ovde.

Izvor: geekinsider.com
Autor: Jovan Jeličić