Gde izaći? Kafići sa pristupačnim cenama za studente u Beogradu

Svi mi imamo onaj jedan kafić koji nam je poseban i kojem se uvek rado vraćamo sa prijateljima. Obično smo baš u tom kafiću proslavljali položene ispite, upoznali nove ljude ili se jednostavno opuštali u razgovoru ispijajući svoju omiljenu kafu. Kako god bilo, dva su ključna faktora koje pojedine kafiće izdvajaju od drugih. Prvi je, naravno, ambijent u kojem se kafić nalazi. Kafići koji su na otvorenom, umetnički dekorisani sa puno cveća, udobnim stolicama i dobrom muzikom obično stvore atmosferu koju nećemo lako zaboraviti. Drugi faktor je svakako raznovrsnost ponude i cene pića.

Kafići i restorani u Beogradu sve više podsećaju na one koje možemo videti bilo gde u Evropi. Konkurencija koja sve više vlada među njima,posebno u ovo doba godine,podstiče ih da pored kvalitetne ponude pruže svojim mušterijama i jedinstven doživljaj. Pa tako, nedaleko od centra grada možemo uživati na mestima koje odišu duhom Mediterana, Španije, ali i drugih delova sveta. Pored naših ljudi, ova mesta postaju omiljena za izlazak i stranim turistima.

Predstavljamo vam nekoliko interesantnih kafića u Beogradu koja mogu da postanu vaša omiljena mesta za izlazak sa prijateljima, a uz to i da se nezaboravno provedete.

Jazz bašta

Jazz bašta je kafić koji se nalazi u Karađorđevoj ulici 43. Ovaj kafić odiše jazz muzikom i francuskim stilom kojim je oblikovan enterijer ovog prostora. Cene se kreću od 319 do 843 RSD.

Utorkom, četvrtkom, petkom i subotom ovde se organizuju jazz nastupi.

Tegla bar

Tegla bar se nalazi u ulici Baba Višnjina 48. U ovom baru možete naći razne vrste ceđenih sokova koji se služe u teglama različitih veličina raznovrsno ukrašenih. U teglama se služe i obroci. Bar je opremljen tako da se osećate opušteno i udobno.

Dvorištance klub

Dvorištance klub se nalazi u ulici Cetinjska 15. Na ovom mestu se pušta DJ muzika.

Smokvica

Smokvica je kafe restoran koji se nalazi na više lokacija u Beogradu. To su: Kralja Petra 73, Airport City (Omladinskih brigada 90/A), Ada (Makiška strana pri kraju), Molerova 33 na Vračaru.

Smokvica je mesto u kojem se ukrštaju različite kulture, kuhinje i stilovi. U ponudi su mediteranska, evropska, istočnoevropska i pre svega zdrava hrana. Cene se u ovom restoranu kreću od 639 do 1810 RSD

Gde mladi najčešće izlaze?

Iako su kafane i splavovi najpopularnija mesta za izlazak, sve veću posećenost imaju Beton hala restorani i nargila barovi.

Magaza trenutno važi za jedno od najpopularnijih mesta kako naših tako i inostranih posetilaca. Restoran se nalazi na obali Save. Popularnost je stekao i zbog žive svirke koja se organizuje svake večeri, ali i ponude od 40 vrsta piva iz celog sveta.

Na Savamali četiri međusobno različita kluba su posebno popularna među studentima.

Mladost je mesto za sve ljubitelje electro i deep house-a. Tako je i enterijer lokala izrađen pretežno od metala i cigle.

Ludost klub je izbor za sve one koji vole fank, džez i disko muziku.

Radost je namenjen džezu, nju džezu i starom disku.

Gadost je četvrti i najnoviji član ovog četverca gde obično mladi nastave provod pošto je klub otvoren do 7 sati ujutro.

Sve veću popularnost dobijaju nargila barovi. Pa tako sve veći broj kafića u Beogradu uz piće u  ponudi imaju i nargilu. U Beogradu najpoznatiji je Shisha Bar.

Autor: Milica Mirkov