Keva Zakon: Ljubavne priče su uvek iste, menjaju se samo imena glavnih glumaca.

, AKTUELNO

Vesna Zakonović Arežina, pisac po rođenju, novinar po opredeljenju, autor je četiri priručnika za sreću i smeh sa čijim se stranicama poistovećuju svi oni koji ih jednom dotaknu.

Savršen kad ne treba, Verujem u ljubav, Mama ipak zna najbolje i Ljubav je (s)lepa naslovi su zbirki životnih situacija kojima je dala svoj lični pečat.

Da li na bilo koji način pokušavate da na svoje čitaoce utičete kroz stvari koje pišete i ako da, na koji način? Koja bi poruka mogla da se izdvoji kao najvažnija od svih koje im poručujete?

KevaZakon: Život je kratak i jebeš sve, ako ti u njemu nije zabavno! Govorim iz iskustva, pišem o životnim stvarima, o situacijama kroz koje svi prolazimo, o lekcijama koje naučimo ili greškama koje ponavljamo jer ništa nismo naučili (smeh).

Svakodnevno mi stižu poruke da sam svoju energiju uspela da prenesem na one koji čitaju moje knjige i da se posle čitanja istih osećaju bolje. To je moja velika sreća, bez obzira da li pričam o životu, o ljubavi ili o vezama. 

Duboko verujem da je životno iskustvo najveći učitelj koji nam je dodeljen i da mi samo treba da pazimo na času i budemo spremni da greške ispravljamo i iz njih učimo.

Da li verujete u to da žene i devojke generalno prolaze kroz scenario koji opisujete u svojim knjigama? Na kakve reakcije nailazite?

KevaZakon: Ljubavne priče su uvek iste, menjaju se samo imena glavnih glumaca. Pogrešne procene, pravi i pogrešno vreme, pogrešni na pravom mestu… Rečenica koja mi je često u inboksu i koja možda najbolje daje odgovor na tvoje pitanje je: „Jao, kao da si moj život opisala!“

Na koji način birate nazive svojih knjiga?

KevaZakon: Jednostavno pišem, rečenice koje zvuče kao naslov nekako se same nametnu. Onda napravim uži izbor, organizujem interno glasanje sa saradnicima i izaberem naslov koji se meni najviše dopadne (smeh)!

Koliko će dugo živeti Vaše knjige?

KevaZakon: Dok postoji nada, zaljubljenost, prava ljubav, pogrešni i pravi izbori. Dakle, zauvek! Vrlo sam ponosna na činjenicu da me čitaju i tinejdžerke i moje vršnjakinje ali i žene (i muškarci) u zrelim godinama. Moj komšija, inače major u penziji, skoro me na hodniku zaustavio i rekao da je pročitao sve moje knjige i da stvarno na mene liče. Ako me razume on, na isti način na koji me razume neka tinejdžerka, onda mogu samo da budem srećna i zahvalna.

Da li je istina da ponekad treba zažmuriti na jedno oko da bi ljubav bila lepa ili je lepa samo ako je slepa?

KevaZakon: Upravo suprotno! Ljubav je lepa dok se čeka, ali je najlepša kada se dočeka (smeh). Jer, taj neko ne postoji da bi tebe celom učinio, već da u njemu prepoznaš sebe i obrnuto. Rekla sam da volim priče o srodnim dušama ali da verujem samo u srodne mozgove. Birajte takve, da vas posle ne boli glava!

Akcija Dobre vile i maturske haljine pokrenuta je pre četiri godine. Sa kojim ciljem i zašto je važno da svaka od nas bude Dobra vila?

KevaZakon: Akciju Dobre vile i maturske haljine sam pre četiri godine pokrenula sa svojom koleginicom Anom Pavlović. Za ove četiri godine uspele smo da povežemo više od hiljadu divnih dama ( zovemo ih dobre vile) sa maturantkinjama koje nisu u situaciji da sebi kupe haljinu i cipele za maturu. Dobre vile su osim haljina poklanjale i cipele i aksesoare, šminku, i tako smo svi mi na FB stranici Dobre vile i maturske haljine položile ispit zrelosti sa najvećom ocenom.

To je moć društvenih mreža i pravi način na koje se one koriste, te bih dodala da ako smo u mogućnosti da nekom pomognemo, to treba da uradimo. Ne samo da je važno, jer vraćamo osmeh na lice i veru u dobre ljude,  već je i za dušu zdravo.

Budite dobre vile, budite kapiteni svog života, sijajte i budite lajt šou prvo sebi, a onda ljudima koje volite.

Nedavno sam prošla kroz vrlo ozbiljnu dijagnozu i procese i protokole koji su me još jednom podsetili da je carpe diem jedini princip po kome treba da živimo. Da volimo, da stvaramo, da u svakodnevnim stvarima pronalazimo suštinu i radost. Kada to čovek spozna, onda mu je lako da napravi prave izbore i u poslu, i u svakoj vrsti veze, od prijateljske do ljubavne.

Često se našalim na svom Instagramu i napišem da ne treba da tupimo, nego da živimo.

Takav mi je i stil pisanja, i volim što me po njemu sve više prepoznaju.

Facebook: https://www.facebook.com/vesna.zakonovicarezina;
https://www.facebook.com/Kevina-biblioteka-529573700907133/;
https://www.facebook.com/saVesnomnaTi/

Instagram: https://www.instagram.com/kevazakon/?hl=en

KevaZakon: http://kevazakon.com/?fbclid=IwAR06jJqSSSGaSvFzRIWb2Z9A_jJ0jfd7af2fuNkNERhAdSDrukfN7ECTxAk