Mali proizvođači hrane

, BIZNIS I FINANSIJE

Upoznajte se sa malim proizvođačima hrane u Srbiji, kao i onima koji ih podržavaju u tome. Kako je biti proizvođač, a kako imati specijalizovanu prodavnicu lokalnih i zanatskih proizvoda? Saznajte da li ljudi vole da istražuju nove ukuse, uživaju u zanatskim proizvodima, koliko često i na koji način ih kupuju – u prodavnici ili posredstvom interneta? Ako želite da započnete biznis u ovoj sferi ili ste jednostavno ljubitelj dobre hrane, ne propustite ovo predavanje! Po završetku događaja imaćete priliku da degustirate zlatne čajeve i voćne likere.

Događaj se održava 13. decembra sa početkom u 18h u In Centru. Svoje preduzetničke priče sa nama će podeliti:

Vasilije Ćetković i Kovoli.com – U želji da omogući dostupnost tradicionalnih i zanatskih proizvoda i promoviše lokalno preduzetništvo, životni stil i gastronomsku kulturu Vasilije Ćetković je pokrenuo KoVoli.com gde ljubitelji dobrog ukusa mogu istraživati, kupiti i zavoleti hranu i piće autentičnog ukusa iz Srbije i sveta. Kovoli.com je prvobitno zamišljen kao koncept internet prodavnice i portala koji na jednom mestu okuplja male proizvođače hrane, a od septembra prošle godine ljubitelji hrane su u mogućnosti da svrate u prodavnicu koja se nalazi na Dedinju i kupe sve što požele.

Ivana Čukanović i Zlatni čajevi – Između opcije da rade komercijalnu ili kvalitetnu priču, odlučili su se za drugu opciju što se pokazalo kao veliki korak za dalji razvoj njihove firme. Ivana i Aleksandar, diplomirani farmaceuti i stručnjaci za lekovito bilje, pokrenuli su malu porodičnu firmu CHI koja ima jednu važnu misiju: da vrati upotrebu lekovitog bilja u apoteke i ordinacije. U ponudi imaju 8 vrsta biljnih čajeva, čije listiće ne melju, već seku, kako bi bilje što više zadržalo lekovita svojstva, a svaki čaj ima i čajšiku – dozirnu kašiku, koja čajevima daje dodatni šmek. Inače, Ivana je dala otkaz u jednoj farmaceutskoj kompaniji iz želje da pokrene svoj brend i sada sa ponosom tvrdi da više nije samo šraf u jednoj mašineriji, već mašina za sebe.

Milenko Ristić i Destilerija Amanet – Pošto imaju svoje zasade sa crnom ribizlom i drenom, Milenko i Vera su stavili akcenat na proizvodnju proizvoda od crne ribizle zbog neverovatnog lekovitog svojstva koje ima. Ranije su prozvodili pekmez, džem i slatko od crne ribizle, a istovremeno i voćne likere. Vremenom su odlučili da se posvete isključivo proizvodnji likera koje su nazvali Noćna frajla. Zbog male serije koju rade, svakoj boci Noćne frajle posvećuju se u potpunosti, a na svakoj boci je istaknut njihov moto: Boisson des artistes što u prevodu znači „Piće umetnika govori sve“Destilerija Amanet je mala porodična destilerija iz Pančeva, osnovana pre 2 godine u želji da spoji tradiciju proizvodnje likera i rakija sa modernom tehnologijom. Bračni par Ristić kaže da su njihovi likeri piće sa dušom, a u ponudi trenutno imaju likere od crne ribizle, crvene ribizle, maline i divlje borovnice.

Događaj je otvoren za sve zainteresovane uz prijavu na info@incentar.org