Srpski startapi na korak od Kembridža | Otvorene prijave za prvo IMAGINE IF! takmičenje u Srbiji

, KARIJERA

Srbija je po prvi put domaćin IMAGINE IF! takmičenja za startape iz oblasti zdravstva koje u suorganizaciji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd i partnerstvu sa Health Tech Labom, realizuje Innovation Forum Cambridge na čelu sa Stašom Stanković.

IMAGINE IF! globalno takmičenje i pre-akceleratorski program nudi startapima odličnu priliku za dobijanje mentorske podrške, besplatnih saveta lokalnih i inostranih stručnjaka iz industrije i akademije, umrežavanje sa 10.000 inovatora preko globalne platforme Inovacionog Foruma, kao i mogućnost da obezbede finansiranje i laboratorijski prostor. Pobednik lokalnog takmičenja u Srbiji imaće mogućnost da predstavlja svoju zemlju na finalnom takmičenju u Kembridžu.

U programu mogu učestvovati isključivo startapi iz zdravstvenog sektora, uključujući nove ili drugačije vrste terapija, uređaja, dijagnostike, tehnologija platformi, digitalnu zdravstvenu veštačku inteligenciju i bioinformatiku. Rok za prijave je 15. januar 2019. godine.

Nakon završenog konkursa biće izabrano do 10 najboljih startapa koji će proći mentorski program obuke i boriti se za titulu lokalnog pobednika. Pobednički tim dobiće 2.000 EUR finansiranja kao i mesto u takmičenju sa drugim ograncima na globalnom IMAGINE IF! takmičenju na Univerzitetu u Kemridžu, gde može osvojiti još 10.000 USD finansiranja.

Lokalno finale u Beogradu biće održano 7. marta u Naučno-tehnološkom parku, a startapi će biti ocenjivani na osnovu biznis plana, potencijala proizvoda ili usluge, inovativnosti, naučne osnove i organizacije tima.

IMAGINE IF! takmičenje i pre-akceleratorski program Innovation Foruma-a sprovodi se u različitim zemljama širom sveta, a nedavno je uvršten i među 7 najboljih evropskih akceleratorskih programa u oblasti health-techa.  Srbija ove godine prvi put ima priliku da učestvuje u organizaciji lokalnog takmičenja i pridruži se najvećim svetskim univerzitetima kao što su Oxford, Harvard, EPFL, kompanijama IBM, Roche, Johnson&Johnson, AstraZeneca, sa kojima Innovation Forum Cambridge ima uspešnu saradnju u ovoj oblasti.

Startapi zainteresovani za učešće u lokanom takmičenju svoje prijave mogu poslati na: https://inno-forum.org/accelerator/apply/

Više informacija o procesu takmičenja, nagradama i mentorskom radu na http://inno-forum.org/accelerator/.