Regionalni centar mode – Beograd Fashion Week

, AKTUELNO

Treće veče 43. Beogradske nedelje mode otvorile su revije Lily Tailor, La Paun, Sholaya clothing i Tijana Milutinović. Kolekcija Lily Tailor – Ljiljane Joksović Mutić, izraženog kolorita, inspirisana prostranstvom, poetična ali i sa momentima glam rock-a. Kolekcija brenda La Paun, dizajnerke Tamare Paunović, ekstravagantnih krojeva, lepršave naravi, komponovana u funkcionalne celine magijskog nadrealizma. Sestre Šolaja – Sholaya clothing, prikazale su kolekciju “Pastel dreams”, kolekciju kupaćih kostima, visoko izrezanih modela, pastelnih tonova kombinovanih sa neon i svetlucavim detaljima. Kolekcija u kojoj dominira fuzija različitih tekstura, likre i štampanog tila, geometrijskih dezena, namenjena onima koji se ne ustručavaju da ponesu smele odevne kombinacije.

Tijana Milutinović

Tijana Milutinović predstavila je kolekciju “The Case of the Passersby” sa namerom da odeća “govori” o unutarnjim svetovima pojedinaca i kolektiva. Kolekcija nosi ideju građenja međusobnih odnosa različitih pojedinosti. “Slučajni prolaznici” se susreću u nepretencioznim / skromnim prostorima lišenim svake uslovljenosti, stvarajući sliku koja veruje u neočekivano. Tako se različite forme, proporcije, materijali i teksture prepliću u varijaciji karaktera odeće koja govori o novim susretima…“Za one koji veruju jedni u druge”.

Revije brenda Martini vesto by Boško i Factory by Boško, dizajnera Boška Jakovljevića, upotpunile su Jelena Živanović i Sanja Vučić pevajući pesme grupe Zana uživo na pisti, dok su kraj njih prolazili modeli među kojima i glumac Miloš Timotijević, glumica Milena Vasić, pevačica Ana Štajdohar.

Martini Vesto

Veče je završeno finalom Fashion Scout South East Europe konkursa u čijoj reviji su učestvovali odabrani dizajneri iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije. O pobedniku ovog takmičenja odlučivao je internacionalni žiri koji su činili osnivači Fashion Scout-a Martyn Roberts i Biljana Poposka – Roberts, Niamh Tuft, urednik magazina “Asbo” – Asif Allibhai, urednik italijanskog magazina “Vogue Talents Italia” – Riccardo Terzo kao i urednica Bricks casopisa – Tori West.

Po njihovom mišljenju najbolju kolekciju je prikazao Price on request iz Hrvatske koji će kao pobednik konkursa svoje modele predstavlti na London Fashion Weeku u septembru u okviru Fashion Scout programa Ones to Watch.

Izvor: PR

Fotografije: Bojan Šašić