Manifestacije u Beogradu do kraja godine

, AKTUELNO

Završen je 62. Beogradski sajam knjiga, jedna od najpoznatijih manifestacija u našem glavnom gradu. Do kraja 2017. godine očekuju nas i ostali uzbudljivi sadržaji.

Manifestacije za sve uzraste, i one besplatnog tipa održavaće se u Beogradu i tokom novembra i decembra meseca. Neke jubilarne, neke tradicionalne, ponudiće vam zabavu, druženje i prijatne trenutke sa porodicom i prijateljima. Neke od njih navedene su u daljem tekstu.

 

#1 Filmski festival „Slobodna zona“ 1.11 – 6.11.

Festival filma, međunarodnog karaktera „Slobodna zona“ održava se istovremeno u Beogradu, Novom Sadu i u Nišu. Ove godine održaće se 13. put, a tokom njega u proseku se prikaže 30-40 filmova, igranog i dokumentarnog tipa.

Otvaranje festivala zakazano je za veliku Salu Sava Centra, a filmovi će se prikazivati i u Domu Omladine, i Art bioskopu Kolarac. Na ovogodišnjem festivalu samo neki od filmova koje možete pogledati su: „U slavu života“ (Kanada), „Crveni pas: Pravi plavi“ (Australija), „Leto 1993“ (Španija), domaći film „Nuspojave“ i mnogi drugi.

#2 Job fair 6.11 – 7.11.

U zgradi Tehničkih fakulteta ove godine po 12. put biće održan sajam poslova, pod sloganom „Kreiraj svoju budućnost“. Cilj manifestacije, na kojoj studenti imaju priliku i da volontiraju, je povezivanje poslodavaca i studenata, i smanjenje nezaposlenosti među mladima.

Osim ličnog razgovora sa poslodavcima, studentima će biti ponuđeno i rešavanje „Case study“ problema, kao jedan od najboljih načina za dobijanje posla ili prakse.

#3 Sajam sporta 24.11 – 26.11.

Ulaz na ovogodišnji šesti sajam sporta u Beogradu biće besplatan. Manifestacija pod sloganom „Sport je zakon!“ održaće se u hali 1 beogradskog sajma. Organizatori manifestacije su Republika Srbija, Ministarstvo Omladine i Sporta, Sportski Savez Srbije i Beo expo System.

 

#4 Noć pozorišta 25.11.

Tradicionalna „Evropska noć pozorišta“ se u našoj zemlji osim u Beogradu održava u proseku na 150 lokacija u 20 gradova širom Srbije. U rangu je sa ostalim manifestacijama međunarodnog karaktera. Sedma po redu „noć pozorišta“  održaće se i u Slovačkoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i drugim državama Evrope. Osim predstava, organizuju se i radionice, izložbe, i ostali raznovrsni zabavni sadržaji.

#5 Festival nauke 14.12 – 17.12.

Jedanaesti put, festival nauke održava se u decembru u Beogradu. Predstavljen je i kao dopuna školskog programa jer je veći deo manifestacije predviđen prvenstveno za školske posete.

Za sve ljubitelje nauke, robotike i ostalih naučnih zavrzlama, beogradski sajam je od 14. do 17. decembra nezaobilazna stanica. Usput ćete se upoznati sa istorijom nauke u našoj zemlji, njenim pionirima i velikanima, i usput naučiti nešto novo.

 

#6 Games Con 15.12 – 17.12.

Games Con je manifestacija koja se održava svake godine u halama 2, 3 i 3A beogradskog sajma. Okuplja ljubitelje video igara i strip kulture. Organizacija podrazumeva i turnire u najpopularnijim igrama, sajmove stripova i fantasy franšize. U posebnoj najavi su nastupi gejm jutjubera i tinejdž zvezda pop kulture.

#7 Beogradski novogodišnji festival 16.12 – 3.12.

Tradicionalna manifestacija „Beogradski novogodišnji festival„ je deo manifestacije pod nazivom „Beogradska zima“ koju organizuje Grad Beograd. U prazničnom raspoloženju možete uživati na lokacijama beogradskog sajma, ali i dečijeg kulturnog centra.  U ponudi su zabavni sadržaji, predstave, koncerti, klizališta i predstave za decu, ali i pokloni i roba široke potrošnje.

 

Marković Milica

Izvor teksta: manfestacije.com, freezonebelgrade.org

Izvor fotografija: Pixabay