FitPass – preporuka za sportske objekte u Beogradu

, AKTUELNO

Danas teretana, sutra bazen, prekosutra vožnja bajsom. Samo jedna članarina. Zvuči neverovatno, zar ne?

Jedna od stvari koja me je sprečavala da više odlazim u teretanu za vreme studija je činjenica da sam morao biti ,,vezan’’ za određeni objekat uplatom mesečne članarine. Pored nefleksibilnosti i vremenskog rasporeda, cena mnogih teretana u gradu nije baš najpovoljnija za studentski budžet.

Od maja 2017. sam aktivni korisnik FitPass kartice. Najuočljivija prednost ove kartice je u tome što imam pristup u preko 600 objekata u Srbiji uplatom jedne članarine, koja se obnavlja mesečno. Mada nije teoretski izvodljivo da posetim ni 15 % ponuđenog, prija mi pomisao da mogu da koristim usluge mnogih mesta za sport i rekreaciju.

U prethodnom tekstu sam pisao o prednostima korišćenja FitPass-a, sada ću vam reći nešto više o objektima koje posećujem. Dominiraju teretane, ali verujem da će lista biti raznovrsnija u budućnosti.

Napomena: Ovo je subjektivan utisak.

#1 Sport Active (Sarajevska 62, Beograd)

Ova teretana se nalazi na nekih 7 minuta od Glavne železničke stanice. Nalazi se na dva nivoa. Iako nevelika, teretana ne deluje klaustrofobično. Kako obično odlazim u večernjim satima (posle 17h) ne zatičem previše ljudi, tako da nije navala na spravama za vežbanje.

Kada je reč o spravama, Sport active poseduje većinu sprava koje se inače koriste (mašine za rastezanje ramena, grudi, staze za trčanje, sprave za razvoj nožnih mišića i sl.)

Dobre stvari: sprave za vežbanje, higijena na zavidnom nivou, prijatna atmosfera za vežbanje, dobra organizacija i raspored sprava, lokacija, radi do kasno (22.30 radnim danima)

Loše stvari: previše dobrih opcija za brzu hranu u neposrednoj blizini. Teško je odupreti se iskušenju nakon treninga. 🙂

Moja ocena: 9,7/10

Busevi koji staju u blizini: 52,53

Fitpass - jedna članarina za preko 600 sportskih objekata

FitPass – Sport Active, Beograd

#2 Iron Republic (Despota Stefana 68c, Beograd)

Kada bi se teretane rangirale, ova bi definitivno zaslužila 5 zvezdica.

Nalazi se na uglu ulice Despota Stefana i Cvijićeve i zaista ostavlja pozitivan dojam. Pre svega, dopada mi se kako je sređen enterijer, počev od hodnika, zatim recepcije, svlačionica i naravno samog prostora za vežbanje. Postoji samo jedan nivo, ali u njemu se nalazi većina sprava koje ja inače koristim. Mogu se uzeti i šejkovi. Kardio vežbe su takođe uključene u FitPass pretplatu.

Fitpass - teretana Iron Republic, Beograd

FitPass – Iron Republic, Beograd

Dobre stvari: higijena, čistoća, uređenost, organizacija, sprave i tegovi, osoblje, treneri. Opšti utisak je više no pozitivan, primetan je trud i ulaganje u kvalitet usluge, radno vreme (radnim danima do 23h)

Loše stvari: Malo veća gužva petkom i subotom uveče, čeka se za sprave

Moja ocena: 9,5/10

Busevi: 16,23,27E, 35, 43, 95, 96

#3 Green Gym (Tadeuša Košćuška 30, Beograd)

Locirana u neposrednoj blizini Kalemegdana, ova teretana pruža solidne uslove za vežbanje.

Iako na prvi pogled deluje malo klaustrofobično i mračno (nedovoljna rasveta), može da posluži nekom ko nema preterane prohteve. Neke od sprava su vidno zastarele, a neki tegovi su videli bolje dane. U svakom slučaju, meni skroz odgovara, kako zbog lokacije, tako i zbog činjenice da uglavnom nema gužve tako da mogu bez problema da radim vežbe. Teretana i kardio se ne doplaćuju, dok je potrebno izdvojiti malo veću sumu za one ambicioznije, koji žele vođeni ili individualni trening.

FitPass - Green Gym, Beograd

FitPass – Green Gym, Beograd

Dobre stvari: lokacija (blizu mog stana), poseduju većinu sprava, osoblje, higijena, radno vreme (22h radnim danima)

Loše stvari: enterijer – prostor je malo čudno organizovan, osvetljenje, neke od sprava, nema tuš kabina

Moja ocena: 8,6/10

Busevi: 11,2,79

#4 Sportski centar Tašmajdan (Beogradska 71, Beograd)

Moram reći da sam oduvek obožavao plivanje, tako da se trudim da što češće odlazim na bazen Tašmajdan. Zahvaljujući svojoj reputaciji, tradiciji i lokaciji u centru grada, nije ni čudo što uvek ima ljudi na bazenu.

Letos sam išao na otvoreni bazen, tako da je nekad bilo teško naći slobodno mesto za peškir ako se dođe nakon 13h. Sve u svemu, to je bilo sjajno osveženje nakon tropskih vrućina, tako da mi je FitPass kartica itekako značila. Kako su ovi odlasci bili uglavnom sa društvom, nisam koristio letnje termine toliko za plivanje koliko za druženje i uživanje.

Sa druge strane, nova jesenja sezona mi je donela neka prijatna i manje prijatna iznenađenja. Prva stvar jeste izmeštanje tuševa, koji se sada nalaze u glavnoj dvorani. Moram priznati da lepo izgledaju. Poradili su na tome da bude tople vode u tuševima, što mi je ranije bila glavna zamerka.

FitPass - bazen Tašmajdan, Beograd

FitPass – bazen Tašmajdan, Beograd

Međutim, ne sviđa mi se što su ukinuti termini za zatvoreni bazen nakon 18h radnim danima. Da, dobro ste pročitali, nema više termina od 20-22h. Grrrrr. Totalno glupa i nerazumna odluka, ako mene pitate. Šta je sa ljudima koji bi da dođu uveče na rekreaciju ali ne mogu zbog radnog vremena i udaljenosti? Koliko njih je voljno da dođe u terminu od 6h? Pritom mi se plivanje u zatvorenom delu bazena ( to je onaj napolju, samo zimi prilagođen, odnosno pregrađen). Svejedno, spreman sam sve da progutam, pošto sam veliki ljubitelj plivanja. 🙂

Dobre stvari: lokacija, nema doplate za termine, sređeni tuševi, higijena bolja, osoblje

Loše stvari: hladna voda u bazenima, ume da bude gužva (možda je sad sa novim terminom promenjenom), nefleksibilnost.

Moja ocena: 7,2/10

Busevi (tramvaji): 2, 6, 7, 10, 14, 26, 27, 33, 48

#5 Bazen 11 april (Autoput 2, Beograd)

Idealno za studente koji žive u čuvenom Studentskom gradu ( Tošin bunar) kao i sve sa Novog Beograda.
Posetio sam letos samo jedanput nažalost, pošto mi je Taš bliži. Park ispred samog centra govori o jednoj oazi spokoja usred urbane džungle, voda je bila taman i nije bilo previše ljudi. Sve u svemu mogu reći da definitivno vredi da se ode, čak iako ne živite u blizini.

Nisam bio u jesenjoj sezoni tako da ne mogu da dam neku sadržajniju ocenu. Prepuštam to vama.

Koje objekte vi obilazite?

Ovo je bila moja lista posećenih objekata. Planiram da dopunim listu definitivno, potrebno je samo to uskladiti sa poslovnim obavezama i društvenim životom, ali motivacija definitivno postoji.

Saznajte više o mogućnostima koje pruža FitPass i obezbedite sebi raznovrsnu, bogatu i ispunjenu sportsku godinu.
Da li ste posetili neki od objekata pomoću ove kartice? Napišite u komentaru svoja iskustva.

Autor: Igor Ivašković