Moje viđenje Louise Hay

, AKTUELNO

Rođena 1926. godine, živela je sa majkom i očuhom koji ju je seksualno zlostavljao, da bi u tinejdžerskim danima napustila majku i krenula svojim putem. U svojoj petoj deceniji spoznala je učenje po crkvama, počela da drži govore, završila je dosta kurseva i postala ono što je i dan danas, žena ratnik, žena koja menja život, koja nas uči da zavolimo sebe onakvim kakvim jesmo, koja je izdala toliko afirmacija da bi nam pomogla da se nosimo sa svakodnevnim životnim nedaćama.

Izvor: http://healyourlifetrainingcanada.com/louise-l-hay/

Svoje teorije i učenja je dokazala tako što je izlečila sebe od raka i pokazala da svaku bolest može pobediti ljubav. Počela je da drži radionice sa obolelima od AIDS-a i postala inspiracija svim ljudima širom sveta. Toliko je postala popularna, da je otvorila i Hay House koji danas radi fantastično i pomažu ljudima na našoj planeti.
Za nju sam čula pre godinu i po dana, kada sam sela i pogledala film „ I Vi možete promeniti svoj život“ koji mi je okrenuo pamet, da bih nakon toga kupila njene knjige ( Kako da izlečite svoj život, Moć je u Vama) i afirmacije. Iznova sam je čitala, iznova radila njene vežbe, iznova opraštala i oslobađala. Spoznala sam ovaj svet na drugačiji  način – nematerijalan i promenila svoje .

Film možete pogledati na linku: https://vimeo.com/22430074

Njene knjige možete naći u našim knjižarama prevedene na maternji jezik.
Čitajući njene vežbe, izgovarajući afirmacije , radeći meditacije sam našla mir svoga trenutka.
Mir svoga trenutka znači da sam u sadašnjosti u ravnoteži koja mi je potrebna u ovom trenutku i koja će iz godine u godinu rasti.

Uz nju sam najviše odrasla za tako kratko vreme da sam mogla sve njene teorije i sama da dokažem u svom telu.
Do pre neki dan nisam mogla da se popnem uz stepenice, bilo mi je teško, kao da sam osoba koja ima preko 70. godina, kojoj fale štake i štap i koja ne može da hoda. Saznala sam da mi je potrebna operacija i to je za mene bilo kao da mi se svet srušio, pošto sam sportistkinja i najgore vesti koju mogu da čujem je da ne mogu da se bavim sportom. To je ono što me je porazilo, ali sam se brzo trgla i mislila: „ A šta bi to Louisa Hay uradila ?“

Šta je to što me je izvuklo??? Deluje čudno, ali mene je Louisa Hay spasila, rekla sam sebi da mi je operacija zadnje rešenje i bacila sam se na afirmacije, meditacije, isceljenja i posle nedelju dana sam povratila svoje JA. Pored svega ovoga, nisam okrenula leđa ni klasičnoj medicini, tako da sam uz pomoć svega uspela da povratim svoju snagu.

Izvor: https://www.pinterest.com/theawareshow/louise-hay-affirmations-and-quotes/?lp=true

Ako sebe hranite ljubavlju, ljubav će nam se vratiti.
A onda sam 30.08. čula tužne vesti, da je Louisa napustila fizički svet, da nije više među nama. Na neki način, ovim tekstom želim da joj odam počast, pokazala mi je da su čuda moguća (pored dosta motivacionih govornika, ona mi najbolje leži, moj najbolji savetodavac, moja druga majka), da je ljubav glavni pokretač svega.

Louisa je prirasla k srcu mnogim ljudima, pa i meni.
Svi vi koji se borite sa nedaćama, depresijom, bolestima, prežderavanju, ako mislite da vaš život nema više smisla, sedite jedan dan, udahnite duboko, pogledajte ovaj film, zapitajte se šta je to što vas u životu koči, oprostite i nastavite dalje.

Tekst priredila: Marija Trifunović