Besplatni kursevi za učenje uz pomoć interneta

, AKTUELNO

Izgovori o nedostupnoj ili skupoj literaturi više ne važe. Mogućnosti da steknete  i širite znanja su danas veće nego ranije.

Mnogi među najboljim univerzitetima širom sveta, nude kurseve, video lekcije i materijale svog nastavnog programa od kojih su većina i besplatni.

Navodimo vam samo neke od  kurseva koje možete pohađati putem interneta prilagođeno vašim obavezava i tempu koji vama odgovara.

Lekcije programiranja

Code academy. Online kurs osnova programiranja koji čine teorijski i praktični deo. Pruža vam se mogućnost da učite jednostavne kodove i alate i proveravate vaše znanje, učeći metodom pokušaja-greškama na HTML I CSS, JavaScript, PHP i mnogim drugim programskim jezicima.

Codewars.  Nudi učenje kroz zabavu, igranjem video igara.

Edx su pokrenuli profesori sa Univerziteta Harvard, sa preko 100 kurseva koje možete pohađati u virtulenoj učionici i sa profesorima diskutovati o svim nejasnoćama i pitanjima koja se tiču programskih jezika.

MIT open courseware. Naučite kodiraje lekcijama koje su pisali profesori jednog od najpriznatijeg univerziteta na svetu.

 

Učenje stranog jezika

Memrise. Jednostavan i zabavan način savladavanja stranog jezika uz pomoć fleš kartica, igrica i preko 30.000 narativnih videa. U ponudi je i aplikacija android uređaje.

Lingvist. Nudi veliki broj jezika uključujući engleski, nemački, francuski i španski,  u paketu učenja do 200 sati lekcija. Besplatna verzija ovog kursa dostupna je u vidu aplikacije.

DuoLingo. Jedan je od najpopularnijih besplatnih online kurseva sa prilikom da radite na različitim nivoima vokabulara, počev od školskog do složenijeg poslovnog nivoa.

BBC Languages.  Besplatne lekcije ruskog, italijanskog i preko 40 drugih jezika prilagođeno uzrastu i potrebama polaznika.

Drugi besplatni kursevi

Drawspace– Besplatne lekcije crtanja.

Lifehacker- Od svakodnevnih trikova do  naučnih, zabavnih i drugih tema.

ASLB– American Sign Language Browser, lekcije znakovnog jezika.

Spreeder Naučite brzo čitanje.

Yousician– Mužički instrumenti, interaktivno i zabavno.

Open Culture Kursevi iz svih mogućih tema, a nude i zabavne sadržaje kao što su muzika i filmovi.

Creative Flow- Postanite majstor photoshop-a pohađajući ovaj kurs sa preko 950 lekcija o popularnom programu za obradu slika.

Autor: Milica Marković

Izvor: Internet