Jubilarne 50. Gročanske svečanosti

, AKTUELNO

Nastavljajući u duhu tradicije i ove godine se u periodu od 26.07.2017. do 02.08.2017, obeležavaju  jubilarne 50. Gročanske svečanosti. Sve popularnija Gročanska čaršija, postaje nezaobilazna turistička destinacija. Kako bi se posetiocima što više približile čari ovog područja, svake godine se organizuju razne manifestacije, od kojih jedna nosi naziv „Gročanske svečanosti“. Bogat program obuhvata različite oblasti interesovanja, sa ciljem da se za svakoga pronađe nešto. Ono što izdvaja ovogodišnji program, jesu koncerti naših najpopularnijih izvođača, kao što su: Garavi Sokak, Big bend – Dejan Petrović, Aca Lukas, Van Gog, Ana Bekuta, Miroslav Ilić. Kako bi ova bi ovaj događaj bilo upotpunjen i u skladu sa kulturom same Grocke, održavaće se i programi folklora, etno pevača, eto bazar i mnogi drugi.

 Ljudi u nameri da izbegnu gradsku užurbanost, često posećuju ovu oblast koja je na 36 km udaljenosti od samog Beograda. Prijatna šetnja pored Dunavskog keja ili pak večernja svirka u obližnjim kafićima, privlači i poziva ljude na okupljanje i druženje.

Pored brojnih događaja koji se u ovom letnjem periodu održavaju, mogu se između ostalog posetiti i druge znamenitosti ovog kraja. Jedna od njih je i crkva Svete Trojice, smeštena u centru same Grocke. U blizini je i Rančićeva kuća – Centar kulture u kome se održavaju brojne izložbe i takmičenja. Ljubitelji pecanja i vožnje čamcem, mogu obići i obližnji Sprud, koji karakteriše ovo područje. Ukoliko ovog leta želite da upoznate novi deo Srbije u kojem do sada niste bili, ovo je idealna prilika za vas.

 

Sve događaje koje se održavaju tokom cele godine u Grockoj možete pratiti preko „Gročanskog glasnika“, kao i preko Facebook stranice.

Celokupan program „Gročanskih svečanosti“.