Studentski privredni forum 2017

, AKTUELNO

Treći po redu Studentski privredni forum, koji je održan 9. i 10. marta u Privrednoj komori Srbije, ponovo je okupio na desetine studenata. Kroz dva sadržajna dana studenti su imali prilike da prođu kroz 10-tak radionica i informišu se o aktuelnim temama iz sfere IT-a, biznisa, PR-a kao i dualnog obrazovanja. Prvog dana, pored ostalih uticajnih gostiju, studente je pozdravio predsednik SANU-a, akademik prof. dr Vladimir Kostić.

Ubrzo nakon uvodne reči usledilo je predavanje iz IT-a koje je održala Zorica Grba, izvršni direktor „Saga New Frontier Group“.  Ukazala je na neophodnost IT-a u modernom društvu i ohrabrila je prisutne da se ne odupiru informacionim tehnologijama, već da koriste njihove pogodnosti koje značajno skraćuju vreme i olakšavaju život.

Kao još jednu zanimljivu radionicu izdvojila bih predstavljanje takmičenja Social Impact Award od strane Ane Janošević. Društvena preduzeća su ona bez lukrativne misije, osnovana sa ciljem pomaganja društvu. Najbolji primer jedne takve inicijative je angazovanje Praških beskućnika da kao turistički vodiči pokažu turistima grad, budu plaćeni i nakon nekog vremena izađu iz nemaštine. Svi koji imaju dobru, realnu i društveno osvešćenu ideju za neki biznis neka pogledaju Social Impact Award Serbia za više informacija.

Nemanja Stefanović upoznao nas je sa razvojnim putem njegovog biznisa, aplikacije Poslonaut, koji omogućava ljudima da na dohvat ruke dođu do posla. Dok je Neva Rajković konsultant za razvoj i menađment ljudskih resursa kroz dinamičnu radionicu objasnila kako postaviti i ostvariti svoje ciljeve.   Mirko Zorić  sa Insituta za bihejvioralnu forenziku pričao o neverbalnim signalima u poslovnom svetu i uputio na tikove i gestovi koji mogu pomoću u detektovanju laži.

Po završetku forma usledila je nagradna igra gde su srećni studenti izvukli vredne nagrade sponzora. Forum se završio svečanom dodelom sertifikata i koktel druženjem.

 

Sanja Ješić

Izvor: ngoCEDEM