Kako izgledaju pripreme za dodelu Oscara?

, AKTUELNO

Dok u  opuštenoj atmosferi uz društvo, kokicena kauču gledate dodelu, ni ne razmišljate da su “zvezde” koje gledate potrošile i do godinu dana na pripremu, kao i impozantnu sumu novca koju verovatno nikada niste videli.

Koliko ta priprema košta i šta ona obuhvata?

Stilisti dele glumce/ice u tri kategorije: first-timer, average attendee i A-lister, kategorije su gradacijski poređane.

Jedna glumica A-lister  za kompletnu svoju pojavu može da izdvoji do 10 miliona dolara, što bi značilo da svaki njen korak na 500m dugom crvenom tepihu vredi 625 hiljada $.

Verujem da je ovo prenaglašena suma, ali sigurno da je bilo i ovakvih primera.

Nedelju dana pre ceremonije započinje se sa tretmanima lica, skupocenim pilingom ,detoksikacijom i spray tanom, uobičajena su rutina, sve kako bi se na dan dodele postigla željena blistavost kože. Sledeći korak su umeci sa kosu, frizura, šminka, izbeljivanje zuba i slično. Sve ovo obuhvata nekoliko desetina hiljada dolara.

Ono što zahteva više od nedelju dana prepreme su treninzi, posebni režimi ishrane i uvežbavanje hoda. Na crvenom tepihu sve je stvar  samopouzdanja. Pravilno držanje obezbeđuje se dugotrajnim uvežbavanjem sa trenerom kroz posebno kreirane vežbe.

Pogledajte kako se Emma Stone, glumica najvećeg filmskog ostvarenja ove godine “La la Land” priprema za 28. februar!

Svakako da su toalete najveći deo troška. Manja imena koja nemaju sreću da im velike modne kuće individualno izrade haljinu, angažuju stiliste koji posećuju couture revije da bi im pronašli haljinu ili odelo, koji se nakon toga dodatno prepravljaju. Veliki trend je naravno i iznajmljivanje haljina najpoznatijih brendova, jer ne mogu svi da priušte luksuznu dizajnersku toaletu. Cipele, torbice da ne pominjemo i nakit – lista nephodnosti ide dalje… Da li je zvezdama lako ?  Verovatno nije, a da li je vredno novca i stresa, to je na vama da odlučite !

 

Sanja Ješić

Izvor: http://www.vogue.com/article/emma-stone-pre-oscars-beauty-prep