Knjige koje se ne zaboravljaju!

, AKTUELNO

Da li vam se nekada desilo da pročitate neku knjigu i da još mnogo godina nakon toga možete da se setite svake sitnice koja se nalazi u njoj. Da je knjiga ostavila tako jak utisak na vas, da svaku knjigu koju pročitate posle nje, postane obična, dosadna  i da svaku novu knjigu upoređujete sa tom svojom posebnom koja nikako iz glava da vam izađe.

To se meni desilo pre godinu dana. Drugarica mi je preporučila jednu, za mene posebnu knjigu i od kada sam je pročitala ne mogu da je zaboravim, nijedna druga mi nije tako dobra. Reč je o knjizi „ Gospodar igre“ koju je napisao Sidni Šeldon.

Moć, pohlepa, porodica, čast, emocije, ubistvo, krađa, zavera  sve je to o čemu govori ova knjiga i razlog zašto čitaoce ostavlja bez daha. Knjiga prati sudbinu jedne porodice, koja nam pokazuje koliko nekome mogu  biti bitne rodbinske veze a kako opet sa druge strane drugima niša ne znače.

Govori o tome koliko su daleko ljudi spremni da idu zarad bogatstva. Govori i o snazi žena, koliko mogu da izdrže, kako za njih kada se zainate ne postoje granice, kako su i  žene kao i muškarci sposobne da vode jednu veliku kompaniju.

Kada uzmete knjigu u ruke, nećete moći da je ostavite dok sve ne pročitate, a kada završite sa njom biće vam krivo što ste je tako brzo pročitali.

Prema mom mišljenju definitivno knjiga koja nikaga ne ostavlja ravnodušnim i koja se čita u jednom dahu.

Tako da u ovom hladnom periodu, kada se trudimo da što više ostanemo kući, svakako vam preporučujem da pročitate ovu sjajnu knjigu.

Obećavam vam da se nećete pokajati.

P.S. Kada je budete pročitali i kada vas bude oduševila  kao i mene, obradovaću vas i reći da postoji nastavak.

 

Milica Lukić

Fotografija: Vulkan