5 savršenih poklona koje možete napraviti sami

, AKTUELNO

Da li se radujete praznicima ili ludite pri pomisli da opet treba kupovati poklone, koji će biti upečatljiviji od poklon seta iz parfimerije ili još jedne knjige? Kada nekome godinama birate dar, često se izgubi inspiracija. Umesto da kupovina predstavlja zadovoljstvo, postane beskrajna agonija.

Kada nekome godinama birate dar, često se izgubi inspiracija.

Pre nekoliko godina, pokrenula sam blog koji se, između ostalog, bavi pravljenjem kreativnih poklona. Uz minimalne troškove i maksimalnu ljubav, može se doći do zapanjujućih rezultata. Delim sa vama pet ideja, koje će vas inspirisati da ove godine obradujete one koje volite na drugačiji način.

  1. Mali čuvar uspomena. Ako želite da dragu osobu podsetite na lepe trenutke koje ste (ove godine) doživeli, napravite interaktivni album za slike. Ne morate se ograničavati samo na fotografije; dodajte ulaznice sa koncerata, stihove pesme koja vam je obeležila leto, opise doživljaja. (detaljnije)
  2. Oduševite zaljubljenike u putovanja. Pravi poklon za one koji vole da putuju, a pogotovo za one koji nisu u mogućnosti da to često čine. Napravite pasoš i narednu godinu posvetite „putovanjima” i istraživanjima dalekih zemalja; gledajte argentinske filmove, probajte indijsku kuhinju, idite na koncert benda iz Gruzije. (detaljnije)
  3. Iskoristite ono što vam je pri ruci. Još jedna romantična ideja, ali znatno pojednostavljenija. Potrebni rekviziti za pripremu poklona: marker, špil karata i dobro pamćenje. Na kartama ispišite 52 razloga zašto volite tu osobu. Bonus ideja: predložite mu/joj da igrate karte i uzmite baš taj špil. Uživajte u izrazu iznenađenja koji će se pojaviti na licu kada bude video/la prvu kartu. (detaljnije)
  4. Jedinstveni podsetnici. Želite da pripremite nešto kreativno, ali nemate previše vremena? Opišite najinteresantnije delove svakog meseca na raznobojnim papirićima. Svako želi da sačuva uspomene, ali većinu mrzi da ih sami zapisuju. (detaljnije)
  5. Sladak poklon. Želite da pripremite nešto kreativno, ali nemate uopšte vremena? Kupite ukrasnu kutiju i napunite je čokoladnim bombonama i papirićima na kojima ćete ispisati citate, uspomene, stihove, ono što volite kod te osobe… Lako, a upečatljivo. (detaljnije)