Umeš li da kontrolišeš bes?

, AKTUELNO

Koliko puta vam se dešavalo da pobesnite zbog sitnice?
Kada ste poslednji put ’’planuli’’ u sekundi zbog informacije koju ste čuli od nekog?
Imate li želju da svoj bes preusmerite na neku stvar i tako se ’’ispraznite’’ na njoj?

Nisam još upoznala osobu koja je u potpunosti smirena i koja će na lošu vest reagovati opušteno. Prosto – živi smo ljudi, racionalna, ali i emotivna bića koja deluju i razmišljaju u skladu sa svojim motivima i osećanjima.

Bes je emocija. Emocija koja se javlja kao posledica pritajenih ili vremenom sakupljenih negativnih misli i osećanja.

Tvoj je IZBOR kako ćeš delovati kada nastupi neprijatna situacija ili kada znaš da ćeš pobesneti. Asertivno ponašanje i Neuro-plastičnost pomažu osobi da svojim postupcima pozitivno utiče na sam mozak.

Praksa se godinama razvijala, a uporedo sa teorijom i brojni metodi i tehnike koje su pomogle da se sa besom uspešno izborimo.

Među njima su svakako Majndfulnes tehnika (podrazumeva bukvalno isključenje mišljenja i fokusiranje na sadašnji trenutak; nju je i sam Nikola Tesla koristio, ali u malo promenjenom obliku), zatim i dobro znana tehnika ’’izbroj do 10’’ kada u datom momentu želite burno da reagujete, ali brojanjem uspevate sebe da smirite i delujete razborito.

Otkrivanje Lične Istine Otklanjanjem Lažnih Informacija (OLI metod) je novi psihoterapijski pravac koji podrazumeva sposobnost za obradu emocija radi dubljeg razumevanja procesa i osećanja koji se dešavaju u nama. Životni zakoni su prilično jasni, ali nedovoljno primenjivi u praksi. Naš emotivni i psihički život je vođen jasnim i definisanim zakonima, te življenje prema ovim zakonima vodi ka uspehu, zadovoljstvu i ispunjenosti.

Jedan od najboljih saveta koji sam dobila jeste da uveče, pred spavanje nabrojim 3 dobre i lepe stvari koje su mi se desile tog dana. Kroz dve nedelje sam i zaista primetila pozitivne promene u sebi, jer na ovom svetu ne postoje ni dobro ni loše – sve je to naša lična interpretacija.

Divni ljudi koje sam upoznala u O.L.I. centru su upravo takvi – divni. Program edukacija, kurseva i radionica je zaista impresivan, a do kraja godine, svakog ponedeljka organizuju radionice sa različitim temama iz oblasti psihoterapije, psihologije i koučinga.

Sve detaljnije info možete pogledati na sledećem linku: http://www.olicentar.rs

oli-radionice

Bojana Andrić