Marketing i preduzetništvo obeležili IV i V dan Vlasina foruma

, AKTUELNO

Četvrti dan foruma ” Vlasina 2016″ obeležilo je predavanje Ivana Bošnjaka – državnog sekretara u ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. Veterinar po struci, predavač na Visokoj poljoprivrednoj školi u Šapcu i rezervni oficir, govorio je o bezbednosti na lokalu.

Ivan Bošnjak

Ivan Bošnjak

Napomenuo je da nam predstoje veliki izazovi kada je u pitanju terorizam, bezbednost hrane, huliganstvo, verski fundamentalizam i da moramo biti spremni na izazove koji nam predstoje. Mladima je poručio i da se ne stide da traže novac od lokalne samouprave za svoje aktivnosti, jer pomenute institucije treba da budu podrška mladim ljudima.

Usledile su radionice o zaštiti od požara, dok su volonteri “Crvenog krsta” demonstrirali prvu pomoć. Petar Petrović je govorio na temu zaštite i bezbednosti na radu, a publika ga je ocenila kao jedno od najinteresantnijih predavanja tog dana.

 

Petar Petrović

Petar Petrović

Petog dana foruma prisutnima se obratio Nikola Srdić – predsednik Studentske unije Srbije, zajedno sa Markom Anticem ispred UO Studentske omladine Beograda i Unom Marin- članicom Alumni-a i Aiesec-a.

U panel diskusiji o studentskom organizovanju i preprekama na koje studenti nailaze učestvovala je i Ivana Dukić – bivša glavna i odgovorna urednica časopisa “Interfon”. Mladima su poručili da je neophodno da se bore za svoje stavove, teže promenana, jer borba nema alternativu.

Ivana Dukić

Ivana Dukić

U popodnevnim časovima od Suzane Pavlović – brend menadžera kompanije “Podravka”. Učesnici su se upoznali sa marketingom i načinom na koji ga treba sprovoditi.

Suzana Pavlović

Suzana Pavlović

Ana Milićević, ispred Privredne komore Beograda, govorila je o tome kako se postaje dobar preduzetnik, kao i o aktivnostima u komori namenjenim studentima, poput Case challenge-a.

Branislav Tolić održao je predavanje na temu korporativne bezbednosti i energetske efikasnosti i nezavisnosti.

Branislav Tolić

Branislav Tolić

Cvijeta Vujičić

Angelina Stefanović

Fotografije: Angelina Stefanović i Alexandar Lent Rosic Photography