FON-ov StartUp Day 2016 proglasio pobednike

, AKTUELNO

U subotu, 11. juna, na Zlatiboru sa uspehom je završen SYMORG StartUp Day 2016, takmičenje za startape koje je prvi put održano u okviru tradicionalne konferencije Fakulteta organizacionih nauka – SymOrg.

SYMORG StartUp Day 2016 okupio je na jednom mestu predstavnike privrede, investitora, države, naučne zajednice i inkubatora. Dan posvećen startapima bio je podeljen u dve celine – panel diskusija i takmičarski deo. Panel diskusija sa temom „Budućnost preduzetništva – sinergija nauke i prakse“ bila je veoma dinamična i pokrenula različita pitanja vezana za pokretanje sopstvenog posla u Srbiji, kao i izazove sa kojima se mladi preduzetnici susreću na tom putu. Učesnici panela bili su predstavnici uspešnih srpskih startapa – Sonja Dakić iz Daj daj pelena, Istok Radovanov kao predstavnik Pray eyewear, Nikola Čavić ispred NORDEUS-a, predstavnik privrede bio je Boris Vujičić iz AmCham-a, a perspektivu nauke zastupao je Marko Petrović, prodekan Fakulteta organizacionih nauka Događaj je otvorio Aleksandar Kemiveš, savetnik predsednika Privredne komore Srbije.
Nakon panela, osam timova koji su učestvovali u finalu su kroz četvorominutne prezentacije izložili svoje ideje i poslovne modele, a potom su usledila pitanja stručnog žirija koji su činili predstavnici Eurobank Srbije, SBB-a, Telekoma Srbije, StartLabs Ventures-a, Coca-Cola Hellenic-a, ICT Hub-a, AmCham-a i FON-a.

Pobednik prvog SYMORG StartUp Day 2016 je SEEZER tim koji je razvio inovativnu društvenu mrežu za simultano snimanje video zapisa prednjom i zadnjom kamerom mobilnog telefona, a kao nagradu osvojio je dvonedeljni boravak u RAINMAKING Loft Berlin i avio karte. Pobednički tim su činili Dimitrije Jelić i Nikola Vulić. Pred žirijem je bila teška odluka da od 8 odbranih finalista odabere najbolje, te su drugo mesto podelili timovi Petguards i Global Village koji su nagrađeni učešćem u šestomesečnom programu ICT Hub-a.

Članove drugoplasiranog tima činili su Milan Grujić, Miloš Bekić, Marko Zirojević i Pavle Portić, a više o njihovom projektu možete naći na www.globalvillage.rs

2. nagrada

Nebojša Lazić, generalni partner StartLabs Ventures-a, jednog od vodećih investicionih fondova u jugoistočnoj Evropi, nakon takmičenja izjavio je da ima timova u koje bi sa sigurnošću investirao i da je energija bila sjajna.

Nikola Čavić, direktor razvoja poslovanja u NORDEUS-u, istakao je da kroz ovakva takmičenja mladi ljudi mogu da stupe u kontakt sa profesionalcima koji mogu da podele sa njima svoja iskustva, koja će im značiti u daljem razvoju startapa.

Boris Vujičić, član odbora AmCham Srbije i predsednik Trizme, dao je savet mladima da prvo završe fakultet pa da se tek onda prepuste preduzetništvu, kao i da nikad nije kasno da se pokrene sopstveni posao i da je to moguće i u poznijim godinama.

Ukoliko želite da pogledate kako je izgledao celokupan događaj, posetite link:

Izvor: http://www.fon.bg.ac.rs/