Nova godina i ostale zimske čarolije

, AKTUELNO

Svake godine u decembru počnemo da smišljamo koji su nam ciljevi za sledeću godinu.

Nikada nisam volela da osmišljavam neke velike planove iz straha da ih neću ispuniti. Mislim da je bolje da svakog meseca smislimo šta je to što tog meseca želimo da ispunimo, a ne da čekamo decembar i Novu godinu.

Kad smo bili mali, brat i ja bismo se svađali za Božić, pa bi nas majka grdila i rekla: „Ono što radite za Božić radićete cele godine.“ Mi bismo nastavili da se svađamo jer smo uvek voleli da se prepiremo i nije nam bilo teško to da radimo cele godine.

Praznici u meni uvek bude neku vrstu nostalgije, tugu za onima kojih nema i sreću zbog onih koji su i dalje tu. S druge strane, lepo je ići kroz grad dok ceo sija, na momenat zaboravite probleme i uživate u tom prazničnom duhu – naravno, sve dok ne zgazite u bljuzgavicu od snega ili baru od kiše.

Čekala sam da barem dođe decembar, pa onda da kitim kuću i jelku, da baš ne ranim mnogo sa ukrasima. Naravno, ima vremena do praznika, sada ću vam poželeti da uživate u pretprazničnom duhu i da obiđete svoje lokalne Kineze, oni imaju najbolje ukrase! I usput – ako je padala kiša, pazite čizme i čarape.







Pripremila: Sanja Mitrović
Foto: saznajlako.com