7. Dead Lake Horror&Wine – festival horor filma na Paliću

, AKTUELNO, KULTURA

Festival Dead Lake Horror&Wine se održava 7. put zaredom od 4. do 7. novembra  na Paliću u bioskopu Abazija.  Film ,,Sledeća devojka’’ (Next girl) , reditelja Lerija Vejda Karela otvoriće ovaj festival u četvrtak.

Ove godine na repertoaru će biti 8 najnovijih horor filmova:

– ,,Zver u nama” (Beast Within);

– ,,Noć u ukletom motelu” (The Night at the Eagle Inn);

– ,,Neka sneži” (Let it snow);

– ,,Cenzor” (Censor);

– ,,Na neodređeno”;

– ,,Ribnjak’’ (The pond);

– ,,Tatina devojčica’’ (Daddy’s girl);

– ,,Vampir’’

Izdvajamo program koji će se odigrati u subotu. Naime, za ovaj dan je planiran maraton horor filmova do ranih jutarnjih sati, ali i premijera filma našeg reditelja Petra Pašića ,, Ribnjak’’. Odmah nakon premijere sledi svirka rok benda ,,Straight Mickey And The Boyz’’.

Prilikom projekcije ,,Vampira’’ Branka Tomovića biće prisutan deo ekipe koja radila na ovom filmu. Pored njih, još jedan najavljeni gost će biti britanski reditelj Džulijan Ričards, koji će predstaviti svoje najnovije ostvarenje ,,Tatina devojčica’’. Takođe, festival će posetiti Romain Rol koji će objaviti saradnju festivala sa Briselskim filmskim marketom, čiji je on direktor.

Glumcu Udo Kiru, koji se proslavio u ulozi grofa Drakule u filmu Endija Vorhola ,,Krv za Drakulu’’, će posetiti Palić i njemu će biti uručena nagrada za izuzetan doprinos horor umetnosti ,,Bela Lugoši’’.

Tokom celog festivala, svakog dana najmlađim ljubiteljima horor žanra, ali i svim zainteresovanima biće prikazivan animirani film ,,Porodica Adams 2’’.

Uprkos trenutnoj epidemiološkoj situaciji, ovaj festival je uspeo da se održi 2 godine zaredom, što će dodatno ohrabriti i podstaći organizatore da nastave da kontinuirano održavaju ovu manifestaciju i raduju vernu publiku.





Autor: Sara Nikolić
Izvor: danas.rs
Foto izvor: Google