“Živeli” – film Nevene Šarčević kao poruka životu

, KULTURA

Zdravica kao univerzalna poruka sreće i veselja ustaljena je vekovima u svim narodima sveta. Inspirisana time, poznata srpska glumica Nevena Šarčević koja godinama radi u Italiji objavila je film “Živeli”, za čiju joj je inspiraciju poslužila jednostavna stvar na koju svi ovih dana pomalo zaboravljamo – slava životu.


Nevena je ovom prilikom izjavila:

“Italijanima se ideja jer je film poruka životu i onome što nas u njemu veseli. U ovom trenutku to je svima potrebno. Film se zove “Živeli”, inspirisan srpskim zdravicama i čuju se obraćanja iz raznih delova sveta, bilo mi je bitno da bude i internacionalni, poznajem puno glumaca poznatih širom sveta, zdravice na različitim jezicima, slavimo život, ispijamo vino… Živimo!

Moj “filmić” je samo moj od početka do kraja, nadam se da ću ubuduće naići na veće razumevanje svih. Ja volim život, Srbiju, maternji jezik bez obzira što govorim još tri jezika. Ako se na italijanskom portalu pojavi pesma “Beograde”, Pobednik i beseda mislim da je dovoljno od mene.” – naznačila je glumica Nevena Šarčević.


Šarčevićeva se ovom prilikom nadovezala i na trenutno stanje u Italiji i Rimu kao svetskom gradu kulture:

“Rim je proročanski grad u njemu su se uvek rađale nove ideje, možda će i ova forma za par godina biti ustaljen. Koji je to trenutak koji određuje promenu videćemo. Poznato nam je svima da je ova zemlja nadahnuće u kulturnim dešavanjima sveta. U Italiji je trenutno jedno stanje zatišja kao pred veliki preporod, korona je uzela svoj danak i ovde. Žao mi je što je tako. Sa druge strane, mi smo u progresu.”



Trejler za film “Živeli” dostupan je na YouTube kanalu Nevene Šarčević.





Foto: Max Sebastiani, privatna arhiva Nevene Šarčević