Saznajte kojih 6 knjiga će ove godine dobiti svoja filmska izdanja

, LIFESTYLE

Prošle godine smo bili okupirani situacijom koja je zadesila ceo svet, no, sa
nestrpljenjem očekujemo da ćemo se ove godine vratiti u voljene nam bioskope. U to ime, ovim putem vam predstavljam 6 aktuelnih knjiga koje će ove, 2021. godine doživeti svoja prva filmska izdanja. Filmska industrija napreduje iz dana u dan sve više i više, tako da sada ne moramo da čekamo godine i godine kako bi se naše najdraže knjige i ekranizovale. Drame, romanse, trileri i akcije su samo neke od njih, a ukoliko želite da saznate koje knjige su u pitanju, nastavite sa čitanjem.

  1. Plavuša, Džojs Kerol Ouc
    Putovanje kroz vreme + film + život ličnosti kao što je to bila Merliin Monro = uživanje. Ana de Armas je glumica koja će igrati slavnu Merilin, i koja će nam dočarati njen život koji, kada se kamere ugase, možda i nije bio baš najsjajniji.
  1. Francuski izlaz, Patrik Devit
    Imućna udovica kojoj je nestalo novca odlučuje da sa sinom i mačkom pobegne u Pariz. Glumica Mišel Fajfer je odigrala takvu ulogu da ćete, nakon odgledanog trejlera, pomisliti da ste napustili mesto u kom boravite i ušli u sam film na nekoliko minuta.
  1. Majčina nedelja, Grejam Svift
    Engleska sluškinja Džejn Ferčajld se poslednji put susreće sa ljubavnikom iz više klase, a Olivia Coleman i Džoš O’Konor su ti koji će biti par na ekranu.
  1. Ulica svitaca, Kristin Hana
    Dakota i El Faning su sestre koje će roman Kristin Hane ovekovečiti na
    filmskom platnu, glumeći ništa drugo do dve sestre, što one zapravo i jesu. Roman Ulica svitaca je 2015. godine pobedio kao najbolji istorijski roman Goodreads-a, a reč je o francuskim sestrama koje su godinama bile razdvojene ratom i datim okolnostima.
  1. Poslednje ljubavno pismo, Džodžo Mojes
    Šezdesete godine. Ljudi, život i moda. Ovaj roman govori o novinaru koji pronalazi pisma dvoje ljudi i želi da sazna kako se njihova ljubavna priča završila. Da li će mu to uspeti, ostaje nam da saznamo kada izađe film.

Pročitajte i: Kultni filmovi koje bi trebalo da pogledate već danas

  1. Dnevnik iz Gvantanama, Muhamed uld Slahi
    Svoje romane je Muhamed uld Slahi napisao dok je bio zatvoren u zalivu Gvantanamo kao osumnjičeni terorista, onog kobnog 11. septembra, iako nikada nije bio formalno optužen za bilo kakav zločin, dok roman na filmu oživljavaju Tahar Rahim, Benedikt Kumberbač i Džoudi Foster.

Autor: Andrea Dobrosavljević

Izvor naslovne fotografije: Press